19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Serdar Ortaç’ı bir PKK’lı anladı

PKK kurucularından Ali Haydar Kaytan, şarkıcı Serdar Ortaç'ın 'Ahmet Kaya olayında gaza getirildim' açıklamasını anlayabildiğini söyledi.

6 Nisan 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Serdar Ortaç’ı bir PKK’lı anladı
PKK kurucularından Ali Haydar Kaytan Nuçe TV'ye uzun bir röportaj yaptı. PKK'nın kuruluş döneminden, bölgede uygulanması gereken ekonomik modele kadar çeşitli konularda açıklamalarda bulunan Kaytan, çözüm süreciyle ilgili Serdar Ortaç'ı örnek verdi.

Serdar Ortaç’ın Ahmet Kaya olayıyla ilgili ‘dolduruşa getirildik’ demesinin anlamlı olduğunu belirten Kaytan "Bu sorun bir biçimde çözülmeli. En gerici çevreler demeyeyim, şovenizmle en çok koşullandırılan, şartlandırılmış çevrelerde bile böylesine bir yaklaşım var. Artık çözülmek zorunda. Serdar Ortaç örneğinde görüldüğü gibi bir aldatılmışlık duygusu da oluşuyor, gerçekle buluşunca... Evet, gerçekten de öyle. O insanın sözlerinden çıkarılan sonuçlar var. Kullandığı kelimeler gerçekten anlamlıydı." diye konuştu. Kaytan, "Kürt sorunu Türkiye’deki tüm sorunların anası. Dolayısıyla Türkiye’deki demokrasi sorununun çözümü gerçekten de Kürt sorununun çözümüne bağlı. Bütün sorunların gelip kör düğüm olduğu nokta Kürt sorunudur. Kürt sorununu çözmeden demokrasinin kapısını aralayamazsınız" dedi.

Serdar Ortaç geçen hafta Popstar programında, Ahmet Kaya'ya, Magazin Gazetecileri Derneği ödül gecesinde gerçekleştirilen saldırıdaki rolü nedeniyle pişman olduğunu söyleyerek, "Beni gaza getirdiler" demişti.

Serdar Ortaç pişmanlığını böyle dile getirmişti


Serdar Ortaç'ın o görüntülerinin de yer aldığı 24'te yayınlanan 'Keşke Olmasaydı'dan bir bölüm: