19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

'El Kaide' diyerek silah doğrultturmuşlar

Adana’da, MİT’e ait TIR’lara yapılan paralel yapı operasyonunda, MİT çalışanlarının El Kaide mensubu gibi gösterilerek, askerlere silah doğrultturulduğu, olayın da önce basına en son valiye bildirildiği öğrenildi.

KEMAL GÜMÜŞ ADANA6 Şubat 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
'El Kaide' diyerek silah doğrultturmuşlar

Adana’da Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)’na ait TIR’lara yönelik gerçekleştirilen ihanet operasyonuyla ilgili çarpıcı detaylar çıkmaya devam ediyor. Paralel yapılanmanın, Cenevre görüşmeleri öncesi Türkiye’yi zor durumda bırakmak için yapmayı planladığı operasyon için 2 gün hazırlık yaptığı, personele ‘El Kaide ögrütüne yönelik operasyon olacağı’ bilgisinin verildiği ve keşif dahi yapıldığı belirtildi. Grubun, operasyondan 1 dakika sonra basını haberdar ederken, Adana Valiliği’ni ise en son araması yapılmak isteneni ortaya koydu. Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğg. Hamza Celepoğlu, personele operasyonun El Kaide’ye yapılacağı bu bilginin erlere dahi bu şekilde iletilmesi sağlandı. Jandarmanın MİT TIR’larına yaptığı baskında MİT mensupları, bu mobil nezarethanelere atıldı.

BAŞBAKANLIK MÜDAHİL OLABİLİR

İçişleri Bakanlığı Müfettişleri’nin hazırladıkları raporlar da olay soruşturma kapsamında ele alınacak. 19 Ocak’ta Adana-Ceyhan otoyolunda yapılan arama sırasında MİT Personeli’ne silah doğrultulması ve çıkan gerilimin ardından kelepçelenmeleri nedeniyle Başbakanlık’ın da dava sürecine müdahil olabileceği belirtiliyor. MİT Kanunu’nun 26. Maddesi gereğince MİT Personeli Başbakan’a bağlı olarak hareket ediyor.

5 TELEFON NOKTASI MERCEK ALTINDA

Suriye yolunda durdurulan Milli İstihbarat Teşkilatı kontrolündeki tırlarla ilgili düğümün çözülmesi için ihbarcı üzerine ayrı bir çalışma başlatıldı.  Ankara Çukurambar’da bir ankesörlü telefondan yapılan ihbarın 156 kaydına girmesiyle tüm Türkiye’deki jandarma birliklerinin otomatik olarak uyarıldığı öğrenildi. Ankara’nın gelir seviyesi oldukça yüksek bir semti olan Çukurambar’da 5 noktada ankesörlü telefon bulunduğu, bölgede çok sayıda milletvekilinin yaşaması nedeniyle güvenlik önlemlerinin de sıkı olduğu belirtiliyor. Bölgede çok sayıda mobese ve güvenlik kamerası bulunurken, tüm görüntüler incelenmek üzere Ankara Emniyeti’ne toplandı. İnceleme şuan casusluk suçlamalarını da kapsayan biçimde yürütülüyor.