20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Sevilay Yükselir: 'Tayyip Erdoğan yine yaptı yapacağını'

Başbakan Erdoğan'ın 1915 olayları ile ilgili mesajını yorumlayan Sevilay Yükselir, Erdoğan'ın tarihi mesajı için 'Olağanüstü. Tayyip Erdoğan yine yaptı yapacağını' dedi.

Stargazete.com24 Nisan 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Sevilay Yükselir: 'Tayyip Erdoğan yine yaptı yapacağını'
Gazeteci Yazar Sevilay Yükselir, A Haber canlı yayınında siyasi gündemi değerlendirdi. Erdoğan'ın mesajını 'politik bir şey' olarak okuyanların olduğunu söyleyen Sevilay Yükselir, "Ben öyle bakmıyorum. Ermeni diasporasının elini zayıflatsın diye yapmadı Başbakan bu açıklamayı. Gerçekten bizim burada bir ayıbımız var. Çok büyük bir ayıp. Biz şimdiye kadar özür dilemeliydik. geç kalınmış bir açıklama ama olağanüstü bir anlam taşıyor. Ben başbakan Erdoğan'a teşekkür ediyorum" dedi.

"Rahmetli Hrant dink'in toprağı bol olsun, eminim rahattır şimdi" diyen Yükselir, Hrant Dink'in bu mesele için çok çabaladığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı: "Hrant Dink'in istediği buydu. Ne tazminat, ne şu, ne bu. Paranın peşinde değildi Hrant. Çok iyi tanışıyorduk. Hemşerimdi benim. İstediği buydu. Erdoğan yine yaptı yapacağını. Ama lütfen 'bunu bir politik gösteri yapmak için yaptı' diye okumayalım. Biz Ermenileri katletmişiz, biz bunun için özür diliyoruz. Biz bunları Alevilere de yaptık, dindarlara da yaptık, Kürtlere de yaptık. Yani bunları kabul edip, bu değerler üzerinden bir şey belirlemek hakikaten çok hoş. Sayın Başbakan gerçekten tarihi bir olaya imza attı. Ben çok mutlu oldum gerçekten. Ermeni kardeşlerimizin de ruhunu okşadı diye düşünüyorum."

"ZEKERİYA ÖZ YAPMIŞTIR"

Sevilay Yükselir, bugün Sabah Gazetesi'nde "Öz'e direndi, dayağı yedi" başlığıyla yayınlanan Ergenekon davası sanığı Hayrettin Ertekin'in iddiaları hakkında da, "Şaşkınlıkla karşılamıyorum, Zekariye Öz enteresan bir savcıydı, yapmıştır" dedi.

"Hayrettin Ertekin'in söylediklerini doğru kabul ediyorum" diyen Sevilay Yükselir, Zekeriya Öz için, "Biz bunları çok geç gördük. bu adamı biz ilahlaştırdık. Zekariya Öz'ü biz uçurduk biz. Adam uçtu uçtu, sonra Dubai'lerden çıktı" diye konuştu.

Hayrettin Ertekin'in Zekeriya Öz'ün kendisini dövdürdüğünü iddia ettiği haber hakkında konuşan Yükselir şunları söyledi: "Şaşkınlıkla karşılamıyorum, Zekeriye Öz enteresan bir savcıydı, yapmıştır. Yani Hayrettin Ertekin'in söylediklerini doğru kabul ediyorum. Biz bunları çok geç gördük. Bu adamı biz ilahlaştırdık. Zekariya Öz'ü biz uçurduk biz. Adam uçtu uçtu sonra Dubai'lerden çıktı. Dün bir arkadaşım diyordu; odasına dinleme cihazı koydurmuş. Arabasında da varmış biliyor musunuz? Adamın hayatı etrafı dinlemekle geçmiş. Bu adam hala şimdi Bolu'da savcı. Ben HSYK Başkanı'na da dedim. Ben hala inanamıyorum. Çok net bir şekilde Zekeriya Öz'ün görevini suistimal ettiği ayan beyan ortaya çıktı. Ali Ağaoğlu'nun sponsorluğunda Dubai tatilleri ortaya döküldü. Adam bir savcı. Onun görevinden ihraç edilmesi lazım."


*
"BU BİR OYUN, BÖLMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Bazı medya unsurlarının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında bir anlaşmazlık varmış gibi göstermeye çalıştığını söyleyen Sevilay Yükselir, "Muhafazakar kesimi bölmeye çalışıyorlar. Muhafazakar kesim Tayyip Erdoğan'ın arkasında, o kesimin oylarını bölmeye çalışıyorlar. Bunların hepsi bir oyun bence, ama beyhude bu çabalar" dedi.

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olması yönünde söylenenler hakkında konuşan Sevilay Yükselir, "Ben sayın Başbakan'ın aday olacağını hissettim. Aday olması gerektiğini de düşünüyorum zaten. Bu makam artık onun hakkı. Eğer bu memlekette biri Cumhurbaşkanı adayı olacaksa bu Tayyip Erdoğan'dır" dedi.

Tayyip Erdoğan'ın 7 yıl önce Abdullah Gül'e Cumhurbaşkanlığı koltuğunu emanet ettiğini söyleyen Sevilay Yükselir, konuşmasında "Bu gerçek, sayın Gül'ün oturduğu koltuk çok değerli bir koltuk. Ama şunu söylemeliyim ki sayın Gül, o Cumhurbaşkanlığı koltuğunu Tayyip Erdoğan'a borçlu. Erdoğan olmasaydı olabilir miydi öyle bir şey. Olamazdı, geçmişte gördük bunu. Tamam sayın Gül hakkını verdi koltuğun. Ama ben olsam sayın Gül'ün yerinde böyle polemiğe falan izin vermem" ifadelerini kullandı.

"GÜL'ÜN ETRAFINDA BİR YAĞ TABAKASI VAR"

"Gül'ün etrafında bir yağ tabakası var" diyen Yükselir, "Çok özür dilerim. O tabaka sayın Gül'ü Cumhurbaşkanlığına adaylığını koyması konusunda sürekli gazlıyorlar. O isimleri vermeyeceğim. O isimler sürekli pompalama yapıyorlar bu yönde" dedi.

Yükselir konuyla ilgili şunları söyledi: "Köşk'ün etrafında belli bir şey var. Onlar dışarıdan oradan buradan Gül'le Erdoğan arasında bir diyalog problemi var gibi algı yaratmaya çalışıyorlar. Öyle bir problem yok. Sayın Gül 'Erdoğan adaysa bize de ona destek olmak gerekir' der ve çekilir bana göre."

"Sayın Gül burada nokta koyabilir, ben buna saygı duyuyorum. Ama bu noktayı koyarken kamuoyuna açık ve net olması gerektiğini düşünüyorum. Ama hala böyle, kafalarda böyle muğlak bir şeyler oluşmasına sebep olacak mesajlar veriyor sayın Gül."

"MUHAFAZAKAR KESİMİ BÖLMEYE ÇALIŞIYORLAR"

"Muhafazakar kesimi bölmeye çalışıyorlar. Muhafazakar kesim Tayyip Erdoğan'ın arkasında, o kesimin oylarını bölmeye çalışıyorlar. Bunların hepsi bir oyun bence ama beyhude bu çabalar."

"Yerel seçimlerdeki yüzde 46 Tayyip Erdoğan'ın oyu, bu kadar net. Ben ikinci tura kalacağına bile inanmıyorum. Gereksiz polemiklerden yorulduk. Ben artık

konuşacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Tayyip Erdoğan, ben adayım dedikten sonra konu kapanmıştır bir kere."

"BAŞKANLIK SİSTEMİ GENLERİMİZDE VAR"

Başkanlık sistemi için "genlerimizde var diyen Sevilay Yükselir, "Bizim genlerimizde var. Biz tek adamı seviyoruz. Tek ve güçlü adamları seviyoruz. Tek adam olması diktatör olacağı anlamına gelmiyor. Niye korkuyoruz bu tek adam olayından ben anlamadım" dedi.

Yükselir başkanlık sistemi ile ilgili olarak da şunları söyledi: "Mevcut anayasal düzenlemeye bakıldığında yarı başkanlık sistemi geliyor zaten. Şimdiye kadarkiler kullanmamış. Kullansaydınız o zaman. Tayyip Erdoğan gibi bir adamın, bu kadar çalışkan ve güçlü bir adamın, elinde güç varsa kullanmaması mümkün mü?"

Parelel yapı ile bir tek Başbakan Erdoğan'ın mücadele edebileceğini söyleyen Yükselir, "Bu yapıyla mücadele edebilecek bu coğrafyada tek bir adam var, o da Başbakan Erdoğan. Geri kalanın yapabileceğini düşünmüyorum. Hiç kimse de kusura bakmasın. Köşk'e giderse de tam yetkiyle gitmeli. Öyle gitmezse zaten biz bittik."