23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

TTB’nin ‘Gezi’de 12 kişi kör oldu’ balonuna dava

Emniyet, Türk Tabipler Birliği tarafından ortaya atılan, ‘Gezi olaylarında 12 kişi gözünü kaybetti’ iddiasının peşini bırakmıyor. TTB’den istediği bilgiyi alamayan Emniyet, dava açma hazırlığı yapıyor.

Mustafa Türk/Ankara19 Eylül 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
TTB’nin ‘Gezi’de 12 kişi kör oldu’ balonuna dava

Emniyet Genel Müdürlüğü, Gezi Parkı eylemlerinde 12 kişinin gözünü kaybettiği yönündeki Türk Tabipler Birliği açıklamasının peşini bırakmıyor.  Emniyet önce TTB’ye yazı yazıp isimleri istedi ancak “İsimler anonim. Bizde yok, hastanelerde var” cevabını aldı. Emniyet şimdi de Sağlık Bakanlığı’na yazı yazarak gözünü kaybetme vakalarının listesini istedi.Emniyetin resmi yazısına Bakanlığın araştırma yaparak cevap vereceği öğrenilirken iddiaların doğru olmaması halinde 12 kişinin gözünün kör olduğu açıklaması yapan TTB’ye dava açılacağı kaydedildi.

Anonim bilgilerden oluşuyor

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Gezi Parkı eylemleri sırasında gaz kapsülü nedeniyle gözünü kaybeden kişiler için inceleme başlattı. Sorumluların ortaya çıkarılması için gözünü kaybettiği iddia edilenlere ulaşmaya çalışan polis 3 kişiyi tespit etti. Ardından bu sayıyı 12 olarak açıklayan Türk Tabipler Birliği’ne (TBB) kalan 9 kişinin kim olduğunu sordu. TTB’ye gönderilen yazıda “Yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda maalesef 3 kişinin gözünü kaybettiği belirlenmiştir.

Tazminat davası açılabilir

Polisin müdahalesi sırasında gözünü kaybettiğini iddia ettiğiniz 9 kişiye ise gerek teşkilatımız gerek ilgili kurumlar nezdinde yaptığımız araştırmalarda ulaşamadık” denildi. Emniyetin bu talebine TTB, Gezi olaylarında İstanbul’da 6, Ankara’da 4 ve Antalya’da da 1 kişinin gözünden yaralandığını belirtti. TTB yazısında “Birliğimize hekimler ve Tabip Odaları tarafından iletilen sağlık bilgileri, büyük oranda kişisel bilgilerden arındırılmış olan anonim bilgilerdir” ifadeleri kullanıldı.