26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Türkiye Pensilvanya’nın çiftliği olmayacak

Başbakan Erdoğan, 2 yılda 509 bin kişinin dinlendiğini hatırlattı. Dinlemelerin casusluk olduğunu söleyen Erdoğan, “Bu ülkeyi Pensilvanya’daki çiftliğinden buraları karıştıran fitneciler yönetmiyor” dedi.

Mustafa Meydan/İstanbul9 Mart 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Türkiye Pensilvanya’nın çiftliği olmayacak

Başbakan Erdoğan, son 2 yıl içinde Türkiye’de 509 bin 516 kişinin telefonları dinlendiğini ifade ederek, “Bu casusluktur ve hesabı da sorulacaktır. Artık bu kayıtları dinleyenlerin dönemi 30 Mart akşamı farklı bir şekilde inşallah sona erecek” dedi.

Başbakan Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen “Kadın ve Demokrasi Buluşması”nda konuştu. Hiç kimsenin bu vatan toprakları üzerinde ameliyat yapmasına müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

Bütün bunların hesabı sorulacak

“Kardeşlerim ne kasetler, ne montajlar, ne iftiralar hiç birisi bu ülkenin birliğini bozamaz, buna asla göz yummayız. Son 2 yıl içinde Türkiye’de 509 bin 516 kişinin telefonları dinlenmiş. Bunların ne kadarının hukuki dinlendiği, ne kadarının keyfi dinlendiği bilinmiyor. Bu paraleller, bu hainler kayıtları sildikleri skandalın boyutları şimdilik tam bilinmiyor. Belki de sizlerin de telefonları dinlendi. Eşinizle çocuklarınızla annenizle babanızla kardeşlerinizle dostlarınızla yaptığınız görüşmeleriniz de dinlenmiş olabilir. Fakat peşindeyiz, kovalıyoruz. Milletvekillerini, bakanları, genel başkanları, partilerin genel merkezlerini dinleyenlerin yapmayacağı hiçbir şey yok. Bu casusluktur ve  hesabı çok ağırdır. Ve hesabı da sorulacaktır.”

Bu ülkeyi manşetler yönetmiyor     

Erdoğan,CHP’lilerin kendilerini “akıllı” ve “seçkin” zannedip, milletin tercihlerini aşağıladığını söyledi. Erdoğan, “Bu ülkeyi artık manşetler, holding patronları yönetmiyor. Bu ülkeyi Pensilvanya’daki çiftliğinde oturup buraları karıştıran fitneciler de yönetmiyor. Bu ülkeyi millet yönetiyor.

Böyle bir zulüm görülmedi

Son günlerde paralel yapının yurtlarında kalan öğrencilere beddua seansları yaptırıldığını anlatan Erdoğan, bu seanslara katılmayanların yurtlardan atıldığını anlattı. Erdoğan öğrencilere devletin tüm olanaklarını seferber edeceklereni söyleyerek “Böyle bir zulüm görülmedi. Türkiye’nin kurumlarını ele geçirer huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yoktur” dedi.

Diktatöre hakaret edebilir misin

Kendisine yönelik “tek adam” ve ‘diktatör’  şeklindeki eleştiri ve hakaretmere cevap veren Başbakan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “İşte şimdi de çıkmışlar o bildik türkülerini söylüyorlar. ‘Tek adam’ demeye başladılar. ‘Diktatör’ demeye başladılar.  Ey CHP’nin Genel Müdürü Kılıçdaroğlu, ey Bahçeli! Ben diktatör olacağım, siz bana bu şekilde hakaret edeceksiniz, böyle birşey mümkün mü? Diktatörün olduğu yerde sizler böyle konuşabilir misiniz?Diktatör birine  böyle rahat saldırabilir misiniz? Bu kadar hakaretleri yapabilir misiniz? Kaçacak delik ararsınız delik. ‘Tek adam’ diyenlere, ‘diktatör’ diyenlere sesleniyorum. Seçime 22 gün var. 22 gün sonra sandık ortaya gelecek. Buyurun devirin o diktatörü.”

Arslanköy kadınları destan yazdı

Başbakan Erdoğan, konuşmasında demokrasi tarihine geçen Mersin Arslanköy’ün kadınlarını da andı. 1947’deki yerel seçimlerde DP’nin sandıkta büyük fark attığını ama sandıkların alınarak oyların gizli bir şekilde CHP’ye yazıldığını hatırlatan Erdoğan Arslanköy’de de kadınların ‘sandık namustur’ deyip buna karşı direndiğini anlattı. Kadınların jandarmanın şiddeti sonucu sandığı kaptırmasıyla olayların bitmediğini anlatan Erdoğan “92 kişi  gözaltına alınıyor. Bazı çocuklu kadınlar, yanlarında çocuklarıyla 8 ay hapiste kalıyorlar, Sonuçta Arslanköy’ün kadınları destan yazıyorlar. Arslanköy’ün kadınları, ‘Sandık namustur’ diyerek demokrasiye giden cesaret yolunu açıyor. Onun için ben, şuraya dikkat ediyorum; Kadın varsa demokrasi var.”

Millete hiç saygı duymadılar

Başbakan Erdoğan yerel seçimler için düzenledikleri mitinglerin şimdiye kadarki en coşkulu mitingler olduğunu vurgulayarak, “İnanın, meydanları hiç bu kadar coşkulu görmedim. Gittiğimiz her şehirde adeta tarih yazılıyor. Gittiğimiz her şehirde halk, gözyaşları içerisinde bizleri sahipleniyor. Bunu gölgelemek için, bunu farklı göstermek için muhalefet partileri ve medya kırk dereden su getiriyorlar. Meydanları görünce; ‘montaj’, ‘dublaj’ diyorlar. CHP’nin Genel Başkanı, ‘Taşıma’ diyor. Medya çıkıyor, bu sevdaya, bu muhabbete çamur atıyor. Bunlar millet iradesini hiç bir zaman kabullenemediler, hiç bir zaman da kabullenemeyecekler. Milleti hiç bir zaman anlamadılar, millete ve onun tercihlerine hiç bir zaman saygı duymadılar.”

Menderes’e yapılanı yine yapıyorlar

1960 darbecilerinin merhum Adnan Menderes ve hükümetine yönelik yaptıkları kara propagandanın aynısının bugün AK Parti hükümetine karşı yapıldığını anlatan Erdoğan “Merhum Menderes’e ne yaptılarsa bugün de bize aynısını yapmak istiyorlar. Sandıkta yenemedikleri, milletin yüreğinden söküp atamadıkları Menderes’i zorbalıkla kalleşlikle alçaklıkla alt etmek istemişlerdi. Ona çok ağır iftiralar attılar, bugün bize de aynısını yapıyorlar. Merhum Menderes’in ailesine dil uzatacak kadar şereflerini, haysiyetlerini yitirmişlerdi. O gün hangi manşetleri attılarsa o gün hangi yazıları yazıp, hangi yalanları söyledilerse bugün de tıpa tıp aynısı yapıyorlar. Beyhude çaba içindeler, hiç bir şey elde edemeyecekler.

Havalimanı için dozerler gümbür gümbür çalışacak

İstanbul'da Büyükçekmece, Avcılar ve Beylikdüzü’nde miting yapan Erdoğan, ‘Giresunlular Bağcılar’da Buluşuyor’ programına da katıldı. Başbakan şunları söyledi: “Dünyanın en büyük havalimanı yapılacak, önünü kesiyorlar. Bu hukuksuzluğu ortaya koyup gümbür gümbür dozerlerimiz çalışacak. Nisan sonu, haziranın başı. Allah’tan başka kimsenin önünde eğilmeyiz. Montaj ve dublaj yalanlarından millet bıktı. Bize kimse çevre dersi vermesin. Biz ki Türkiye’de 3 milyar fidan ve ağaç dikmiş iktidarız. Bizim gençliğimiz, esnafımızın camını, indiren gençlik değildir. Sen anarşistlerle devam et Kılıçdaroğlu.”