5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

'Türkiye'de 100 bin kaçak Ermeni var'

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Batman’da yaptığı konuşmada, “Türkiye'de 100 bin kaçak Ermeni var. Biz bu kadar hoşgörü içerisindeyken Ermenistan'da bir tane Türk vatandaşı bulamazsınız. Onlar bizi mahkum etmeye çalışıyor, biz 100 bin tanesini besliyoruz.” dedi.

Yusuf Uyanık/STAR Batman28 Nisan 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
'Türkiye'de 100 bin kaçak Ermeni var'
Büyük Birlik Partisi(BBP) Batman'da Güneydoğu Anadolu bölge istişare toplantısı düzenledi.

Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıya BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve partililer katıldı.

Toplantıda konuşan BBP Genel Başkanı Destici, BBP'nin her zaman kanın durmasını, barışın gelmesini, terörün bitmesini en çok istemiş siyasi hareket olduğunu söyledi.

‘PKK PİŞMANLIK DUYUP SİLAHLARINI BIRAKMALI’

PKK'nın çekilmesi sürecini değerlendiren Destici, “Hatalarından gerçek anlamda dönerlerse, Allah da affeder, bu büyük Türk milleti de affeder. Bunu yapmak için gerçekten bir pişmanlık getirilmiş olması lazım. İyi niyetle, hiçbir hesabın içinde olmadan, hiçbir şart ileri sürmeden, hiçbir bölücü talepte bulunmadan ve uluslararası emperyalist güçleri elinin tersi ile iterek, onların hiç birisini bu işin içine katmadan 'biz bu işten pişmanlık duyduk. 30 yıldır yanlış yapmışız. Hem kendi insanımıza hem bu büyük millete zulüm verdik. Müslümanlar arasına nifak soktuk, ayrılık soktuk. Pişmanlık duyduk ve silahlarımızı bırakıyoruz. Kendimizi bu milletin vicdanına, adaletine bırakıyor' derlerse elbette ki bu millet arkasını dönmez.” diye konuştu.

‘100 BİN ERMENİYİ BESLİYORUZ’

“PKK ve siyasi uzantıları bizim inançlarımıza sahip değiller, bizim inançlarımızı taşımıyorlar. Bölgede İslamiyet'i yok etmeye çalışıyorlar. Nihai hedefleri, bölgede kendi inançlarına, felsefelerine uygun sosyalist bir devletçik oluşturmak” olduğunu kaydeden Destici, “Kürt de Türk de buna müsaade etmez. Her birimiz canımızı, kanımızı, malımızı veririz ama bu topraklarda başka değerlerin yaşatılmasına, bu milletin inancına, değerlerine uymayan yapılan oluşmasına müsaade etmeyiz. Türkiye'de 100 bin kaçak Ermeni var. Vatandaşımız olanları saymıyorum. Nasıl oluyor da bir Ermeni papazı çıkıp 'Tunceli'nin yüzde 90 Ermeni'dir' deme cüreti gösteriyor. Biz bu kadar hoşgörü içerisindeyken Ermenistan'da bir tane Türk vatandaşı bulamazsınız. Burada 100 bin kaçak Ermeni var. Onlar bizi mahkum etmeye çalışıyor, biz 100 bin tanesini burada besliyoruz. Bu kadar hoşgörülü bir toplumuz.” dedi.