26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Türkiye’nin istikbali ve istiklali için susmayacağız

Yeni Türkiye’nin tam bağımsız bir ülke olduğunu vurgulayan Erdoğan içerideki ihanet şebekeleri ile dışarıdaki dalkavukların yön veremeyeceklerini belirterek “Susmayacağız. Sadece Gazze için değil, Türkiye’nin istiklali ve istikbali adına susmayacağız” dedi.

Lütfi Kaplan/Ankara23 Temmuz 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Türkiye’nin istikbali ve istiklali için susmayacağız

BAŞBAKAN ERDOĞAN, GAZZELİ ÇOCUKLAR İÇİN HAYKIRMAYA DEVAM EDECEKLERİNİ SÖYLEDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,AK Parti grubunda İsrail’in Gazze’de uyguladığı soykırıma karşı sessiz kalmayacaklarını belirterek “Biz susarsak, biz susturulursak, bilin ki kaybeden sadece Gazze değil, kaybeden Türkiye’nin bağımsızlığı olacak. Sadece Gazze için değil, Türkiye’nin istiklali ve istikbali adına susmayacağız” dedi. İsrail’in şımarıklık içinde tarihin asla unutmayacağı katliamlarından birini daha yaptığını kaydeden Erdoğan BM’den, batılı ülkelerden ve İslam ülkelerinin çoğunluğundan İsrail’e ciddi tepki olmadığını kaydetti. Erdoğan, “Devletler, bu barbarca katliama seyirci kalırken, Allah’a hamdolsun, halklar sokaklara çıkıyor. İnşallah halkların, insanların bu hassasiyeti, bu yürekli duruşu devletlerini de dize getirecektir” dedi.

Erdoğan Mısır’da Cumhurbaşkanı Mursi’nin Filistin davasının yanında durduğunu hatırlatarak “Mursi’nin bu dik duruşu  birilerini rahatsız etti. Mısır’da askeri darbe yaptılar. Darbecilerin ilk yaptığı iş, Gazze’ye giden Refah kapısını kapatmak oldu” diye konuştu.

İhanet şebekeleri saldırıyor

Türkiye’nin de Filistin davasına sahip çıkmasının birilerini rahatsız ettiğini dile getiren  Erdoğan, şu değerlendirmeleri yaptı: “Önce Gezi olayları dediler, sokak hareketleri üzerinden hükümeti devirmeyi hedeflediler ama başaramadılar. Hükümeti, maşaları olan Pensilvanya’yı kullanarak yargı darbesi ile devirmek istediler, bunu da başaramadılar. Şu anda cumhurbaşkanlığı seçimi üzerinden bir başka senaryoyu deniyorlar. Çatı aday diyorlar, ortak aday diyorlar. Kardeşim, bunların hepsi yalan. Gezi’de başaramadıklarını, 17 ve 25 Aralık’ta, 30 Mart’ta başaramadıklarını, şimdi 10 Ağustos’ta başarmaya çalışıyorlar. İsrail zulmüne ses çıkarmayacak, dengeleri gözetecek, sessiz, tepkisiz bir cumhurbaşkanı ile Türkiye’yi susturmak istiyorlar. Türkiye’nin de İsrail için nöbet tutmasını istiyorlar. Proje bu. Türkiye, o eski Türkiye değil. Bu Türkiye, yeni Türkiye’dir, tam bağımsız Türkiye. Ne içerideki işbirlikçilere ne dışarıdaki mütekebbirlere boyun eğecek Türkiye yok.”

Merhum Bülent Ecevit’in İsrail’in Cenin’de soykırım yaptığını söylemesinden sonra tüm egemen güçlerin, içerideki işbirlikçileri ile birlikte saldırılarına maruz kaldığını anımsattı. Erdoğan, “O malum medya, o malum satılmış kalemler, İsrail adına Başbakana hiza ve istikamet vermeye çalışmışlardı. İşte şu anda da bu yapılıyor. İsrail’den, Batı’dan çok içerideki medya, içerideki ihanet şebekeleri bizim üzerimize geliyor” dedi.

Vay gafil, bu ne cehalet

Gazze katliamını örtmek için her gün alçakça iftiralar atıldığını anlatan Erdoğan Türkiye’nin  İsrail’e jet yakıtı sattığı’ yalanının çıkarıldığını söyledi. İsrail’den gelen yolcu uçaklarının  Türkiye’de yakıt aldığını, Türk uçaklarının da İsrail’den yakıt aldığını ifade etti. Gerekirse bu uçakların da iptal edilebileceğini kaydeden Erdoğan ancak Türkiye’ye gelecek Filistinlilerin bunlarla gelip gittiğini anımsattı. Muhalefetin düşünmeden konuştuğunu söyleyen Erdoğan şöyle konuştu: “Sadece acaba nereden köşeye sıkıştırabiliriz, buna bakıyorlar.  Kılıçdaroğlu ne diyor? Kürecik’teki radar İsrail’e bilgi veriyormuş, vay gafil, bu ne cehalet. Omurgalı olun, omurgalı. Şerefli olun, şerefli. Bunların hepsi NATO’nun. Talebimiz üzerine bizim savunmamızda kullanılmak üzere buralara getirilmiş olan radarlardır ve füzelerdir. Bunu bilmeyecek kadar cahil. Böyle yalan, iftira ile bu olur mu? Kaldı ki İsrail’in  böyle bir şeye zaten ihtiyacı yok. Çünkü onun haber alma kaynakları çok daha farklı.”

İKİ GÜNDE 20 BİN KİŞİ GÖNÜLLÜ OLDU

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan’ın seçim çalışmaları için 2 günde AK Parti ile hiçbir bağı olmayan 20 bin kişi gönüllü oldu. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimleri için http://www.rte.com.tr adresinden “Gönüllü Ol” diye bir platform oluşturuldu. Erdoğan Seçim Koordinasyon Merkezi’nden yapılan açıklamada “Gönüllüler platformuna ilk 48 saatte 20 bini aşkın başvuru yapıldı. Erdoğan gönülleri çoğunlukla daha önce AK Parti ile hiç bir bağı bulunmayan kişilerden oluşuyor. Erdoğan; gönüllüleriyle ilk buluşmasını Adana’da gerçekteştirecek” denildi.

ÖZ’E JET HAKARET SORUŞTURMASI

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı, savcı Zekeriya Öz hakkında, Twitter hesabından Başbakan Erdoğan’a yönelik tehdit ve hakaret mesajları nedeniyle soruşturma başlattı. 2014/9674 dosya numarasıyla başlatılan soruşturma, ‘tehdit ve hakaret’ kapsamında açıldığı için herhangi bir onaya bağlı olmaksızın doğrudan başlatılıp yürütülebiliyor. Başbakan Erdoğan, Twitter mesajları nedeniyle Zekeriya Öz hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Allah bizleri o eski Türkiye’ye döndürmesin

AK Parti grubunda gösterilen, gazeteci Savaş Ay’ın, Kemal Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemde SSK hastaneleriyle ilgili yaptığı programa işaret eden Erdoğan, aslında bir belgesel izlediklerini söyledi. Erdoğan, şunları kaydetti: “(Çalışma eski Bakanı Nami) Çağan’ın da o dönemin bakanı olarak açıklamalarını duydunuz. Bakan, ‘sorumlu değilim’ diyor. Genel Müdür zaten hiç sorumlu değil, sadece sırıtıyor, her zamanki pişkinliğiyle” Artık sağlıkta bunları yaşamadıklarını, tarih olduğunu vurgulayan Erdoğan, “imdi yeni Türkiye’ye adım attık. Bunlar hep eski Türkiye’nin görüntüleridir. Allah bir daha bizleri bu eski Türkiye’ye döndürmesin” dedi. Kılıçdaroğlu’na seslenen Başbakan, “6-7 yıl siz, SSK Genel Müdürlüğü yapacaksınız, bu süre içinde de hiçbir vebaliniz, günahınız olmayacak, sıkılmadan ‘10 yıl önce daha iyiydi, bugün daha kötü’ diyeceksiniz” dedi.

Bahçeli’ye yeni yol arkadaşları hayırlı olsun

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimine değinerek CHP tabanında “ithal adaya, dayatma adaya” karşı çok ciddi bir tepki olduğunu söyledi. “Ortak aday” Ekmeleddin İhsanoğlu’nun, kendisini 9-10 partinin desteklediğini söylediğini aktaran Erdoğan, “Kendisini desteklediğini açıkladığı partilerin toplamının oy oranı yüzde 1’i bile bulmuyor” dedi. Erdoğan, şöyle konuştu: “Çatının altında CHP ve MHP vardı, şimdi çatının altında CHP ve MHP ile birlikte BBP var, Sosyalist İşçi Partisi, Devrimci Halk Partisi var. Devlet Bahçeli, dayatmalara boyun eğdi. Gitti, partisini Sosyalist İşçi Partisi ile, Devrimci Halk Partisi ile aynı çatının altına yerleştirdi. Devlet Bahçeli’ye yeni yol arkadaşları hayırlı olsun. Karşımızda eski Türkiye koalisyonu var. Bu koalisyonda o malum işveren çevreleri var, o malum medya var ve elbette Pensilvanya ihanet şebekesi var.”