26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Yeni Türkiye’nin bayrak değişimi

Başbakan Davutoğlu’nun Erdoğan’a sunduğu kabine listesinde 4 yeni isim bakanlığa getirildi. AK Parti’deki üç önemli ismin kabine dışında kaldığı yeni Bakanlar Kurulu, hükümet programının ardından güvenoyu isteyecek.

Lütfi Kaplan30 Ağustos 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Başbakan Vekili ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 62’nci Bakanlar Kurulu listesini Köşk’e sundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Davutoğlu’nu Çankaya Köşkü’ndeki kabulü 45 dakika sürdü. Davutoğlu, görüşmenin ardından, 62. Bakanlar Kurulu listesini kamuoyuna duyurdu. Davutoğlu, yeni kabinenin hayırlı olması temennisinde bulunurak, “Allah milletimize güzel hizmetler etmemizi nasip eylesin” dedi.
 
İlerleyen saatlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, 62. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini onayladığı açıklaması geldi. Erdoğan’ın onayladığı Bakanlar Kurulu listesi Resmi Gazetenin mükerrer sayısında da yayımlanarak yürürlüğe girdi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek de, 62. Hükümetin programının okunması, görüşülmesi ve güven oylaması için TBMM Genel Kurulu’nu 1 Eylül pazartesi günü saat 14.00’te olağanüstü toplantıya çağırdı.  AK Parti Davutoğlu başkanlığındaki ilk grup toplantısını da pazartesi günü gerçekleştirecek. 
 
Davutoğlu, 62’nci kabineye dört yeni isim ekledi. Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan Başbakan Yardımcısı olurken, Nurettin Canikli Gümrük ve Ticaret Bakanı oldu. Volkan Bozkır da AB Bakanlığı görevine getirildi. Kabinede yeri değişen tek bakan ise, Dışişleri Bakanlığı’na getirilen AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu oldu. Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise, Davutoğlu’nun kabine dışı bıraktığı isimler arasında yer aldı.  Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da kabine dışı kaldı.