16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Akıllı telefonlar hastalığımıza teşhis mi koyacak?

Apple İOS ve Google Andoid, Health Kit ve Google Fit uygulamaları ile sağlığımızla yakından ilgilenecek.

stargazete.com31 Temmuz 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Akıllı telefonlar hastalığımıza teşhis mi koyacak?

Bu zaman kadar pek çok kez vücudumuz yanlış alarm verdi ya da  hiç beklemediğimiz hastalıklara yakalandık. Fakat artık sağlımızı her an kontrol eden, erken teşhis avantajlı telefon uygulamaları var.

Apple İOS ve Google Andoid'in başlattığı bu çalışma sağlıkta devrimin başlangıcı olarak öngörülüyor.

Sağlık durumumuzla ilgili bilgileri toplayan, tasnif ve takas eden bu uygulamalara sahip olacak akıllı telefonlar sağlık sektöründe çığır açacak gibi görünüyor.

İlgi çekici bu uygulama fintess ve sağlık dataları arasında kalıyor. Akıllı yürüme bandı özelliğinin yanı sıra kaç saat uyuduğumuz, ne kadar yürüdüğümüz,  kafein tüketimimiz ve dişlerimizi fırçalama süremizi ölçme özellikleri de Google Fit ve Health Kit uygulamalarının ön gösterimlerinde yer alıyor. Bu uygulamalar sayesinde kan baskısı, oksijen satürasyonu, hidrasyon ve kan şekeri seviyeleri, kalp atış hızı hakkında da bilgi edinebiliyoruz.

myHealthCare sitesinin kurucusu Dr. Dushan Gunasekera, bu adımın profesyonel doktorların yapabildiği her şeyi yapabilen medikal donanımlara sahip daha fazla aracın olması açısından önemli olduğunu söyledi.