25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Güzellik mevsimi

Güneş, deniz ve diğer faktörlerin etkisiyle oluşan cilt lekelerini dert etmeyin. Sonbahar bakımının daha iyi sonuç verdiğini belirten uzmanlar aynı zamanda cildin kış soğuklarına hazırlandığını söyledi.

GÜLDEN KILIÇ3 Eylül 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Güzellik mevsimi

YAZ ayları sonrası daha çok yüz, boyun ve sırt bölgelerinde ortaya çıkan lekeler özellikle kadınları olumsuz etkiliyor. Lekelerle başa çıkamayan kadınlar çareyi pek çok yanlış yöntemi denemekte arıyor. Oysa doktor kontrolünde doğru yöntemlerle yapılan tedavi cilt lekelerinin hızlı ve kolay giderilmesini sağlıyor. Acıbadem Kadıköy Hastanesi Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Nilüfer Oğuz, yazdan kalan cilt lekeleri için en uygun zamanın sonbahar olduğunu söyledi. Rahatlayan havayla birlikte cildin tedaviye daha kolay yanıt verdiğini vurgulayan Oğuz, ayrıca yapılan bakım ve tedavinin cildi kışın sert ve soğuk havalarına karşı hazırladığını anlattı.

Leke tipine göre tedavi

Dr. Nilüfer  Oğuz, yüzü ve vücut derisinde oluşan hasarlardan arındırmak için kimyasal peeling içerikli temizleyici ve kremler kullanılmasını öneriyor. Yıpranan cildin kendini toparlaması için antioksidan içerikli vitaminlerin kullanılmasını öneren Oğuz, “Sonbaharda yaptırılması gereken bu bakım, kışın soğuk havasından cildi koruyor, nemli kalmasını sağlıyor ve kış egzamalarını önlüyor.

Ayda bir kez kese yapın 

Ayrıca lekelerin tedavisi cilt tipine göre uzmanlar tarafından yapılmalı. Güneş lekeleri için asit içerikli kremler,meyve asitli veya enzim içerikli doktor tarafından uygulanan peelingler, lazer tedavileri gibi bir takım tedaviler tercih edilebiliyor” diye konuştu. Vücudu keselemenin cildin yenilenmesi ve rahatlaması açısından hayati öneme sahip olduğunu belirten Oğuz sözlerini şöyle sürdürdü: “1 ay boyunca haftada 1 kez; daha sonra ayda 1 kez vücudu keselemek gerekiyor. Banyo sonrası cilde uygun nemlendirici kullanmak da cildi rahatlatır.”