18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Sonbahar grip mevsimi

Havaların serinlemesiyle birlikte soğuk algınlığı, grip vakaları artıyor. Uzmanlar, gribin en sık Eylül ve Ekim aylarında görüldüğüne dikkat çekerek halkı uyarıyor.

GÜLDEN KILIÇ18 Eylül 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Sonbahar grip mevsimi

Mevsim değişikliği, yaklaşan soğuk havalar nedeniyle üst solunum yolları hastalıkları da sık görülmeye başladı. İstanbul Bilim Üniversitesi İç hastalıkları uzmanı Dr. Başak Oğuz, hastalığın damlacık yoluyla bulaştığını belirterek “Hasta kişilerin öksürük sırasında havaya yaydığı virüs içeren damlacıkların bir başkası tarafından solunum yolu ile bulaşır.

Grip aşısını ihmal etmeyin

Eylül- Ekim ayları grip mevsimi. Grip aşısının her yıl uygulanması gerekiyor” dedi.

Dr. Başak Oğuz, gribin geliştikten sonra kesin bir tedavisinin olmadığını ancak hastaların şikayetlerinin azaltmak için bazı tedavilerin uygulandığını söyledi.

Bağışıklığınızı güçlendirin

Önemli olanın hastalığın etkilerinin gelişmesini önlemek olduğunu kaydeden Oğuz, hastalığın ilerlemesi durumunda ortaya çıkan komplikasyonları şöyle sıraladı:  “Sinüzit, bronşit, zatürre gibi hastalıklar...” Hastaların gerekli olmadan antibiyotik kullanmalarının yanlış olduğunun altını çizen Oğuz,

“Bağışıklık sistemimiz birçok üst solunum yolu enfeksiyonuna neden olan bakterileri antibiyotik tedavisine gerek duymadan yenebilir” diye ekledi.