19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Tüp bebek deneme hakkı üçe çıktı

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK), Sağlık Uygulamaları Tebliği’nde önemli değişiklikler yaptı. Tüp bebek tedavisi için ailelere üçüncü deneme hakkını tanıyan SGK, ilk denemede yüzde 30, ikincisinde yüzde 25, üçüncüsünde yüzde 20 katılım payı alacak.

2 Ekim 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Tüp bebek deneme hakkı üçe çıktı

SGK’dan 60 seans terapi

Fizik tedavi uygulamalarının şartları da belirlendi. Buna göre bir hasta son bir yıl içinde en fazla aynı bölgeden toplam 30 seans yapılabilecek. İki farklı vücut bölgesinden toplam 60 seans fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamasını, SGK karşılayacak. Aynı bölge için bir yıl içinde en fazla iki sağlık raporu alınabilecek. Trafik kazası sonrası gerekli görülen fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarının süre, seans ve bölge kontrollerinde, kaza ile ilişkili olmayan tedaviler dikkate alınmayacak. Vazife malulü olanlara yeni haklar tanındı.

İşitmeyene kulak implantı

Başkasının yardımı ve desteği olmaksızın yaşamak için gereken hareketleri yapamayacak derecede olanlara tüp bebek denemesi için en az beş yıldır genel sağlık sigortalısı olmak, 900 gün sigorta prim gün sayısı olması ve son üç yıl içinde tedavilerden sonuç alınamamış olduğunun belgelenmesi gibi şartlar kaldırıldı. Yeni düzenlememede işitme kaybı olan ve her iki kulakta da işitme cihazından fayda görmediği belgelenen hastalar da unutulmadı.Bu hastalara orta kulak implantı yerleştirilecek. Bu hastalara implant yerleştirilmesine Sağlık Bakanlığı İşitsel İmplantlar Bilimsel Danışma Komisyonu karar verecek. İmplantın bedelini SGK karşılayacak.