20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

'28 Şubat’ta darbeye direnen kalemler' Türkiye Yazarlar Birliği’nde

 “28 Şubat’ta Darbeye Direnen Kalemler” Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi’nde darbe günlerinde verdikleri fikir mücadelesini anlatacaklar.

24 Şubat 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
'28 Şubat’ta darbeye direnen kalemler' Türkiye Yazarlar Birliği’nde

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul şubesi 1997’de gerçekleşen “post-modern darbe” ye karşı duran  medya mensubu ve yazarları biraraya getiriyor. 26 Şubat 2014 Çarşamba günü saat 17.00’de Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi’nde gerçekleştirilecek olan “28 Şubat’ta Darbeye Direnen Kalemler” programında Hasan Celal Güzel’den Abdurrahman Dilipak’a, Sibel Eraslan’dan Cihan Aktaş ve Yıldız Ramazanoğlu’na, Hüseyin Akın’dan Nurettin Durman’a kadar birçok gazeteci, yazar ve şair konuşmacı olarak yer alacak.

Üç oturum şeklinde gerçekleşecek programın ilk oturumunda “28  Şubat’ta darbeye direnen manşetler” yer alacak. Eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Celal Güzel moderatörlüğünde gerçekleşecek oturumda Abdurrahman Dilipak ve Ekrem Kızıltaş konuşacak.

Direnen Edebiyatımız

İkinci oturumda “Darbeye Direnen Edebiyatımız” konuşulacak. Oturumda kitapları, öyküleri, köşe yazıları ile 28 Şubat’a direnen edebiyatçılarımız Sibel Eraslan, Cihan Aktaş, Yıldız Ramazanoğlu, Cemal Şakar moderatörlüğünde konuşacak. Programın son oturumu “Darbeye Direnen Şairler” bölümüne ise Ahmet Mercan, Adem Özbay, Bünyamin Doğruer, Hüseyin Akın, İlhami  Atmaca, Mevlana İdris, Nurettin Durman, Süleyman Çelik konuk olacak.