20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Alevi açılımına destek veren Yavuz Bingöl’e linç kampanyası

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte Tunceli’ye giden sanatçı Yavuz Bingöl’ün AK Parti hükümetinin politikalarına destek verdiğini söylemesi üzerine Twitter’da sanatçıya yönelik linç kampanyası başlatıldı.

24 Kasım 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Alevi açılımına destek veren Yavuz Bingöl’e linç kampanyası

Sanat çevrelerinden bazı isimler daha önce olduğu gibi AK Parti ile ilgili olumlu herhangi bir cümle kuran ya da görüş bildiren isimleri hedef tahtasına oturtmaya devam ediyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte Tunceli’ye giden sanatçı Yavuz Bingöl’ün AK Parti hükümetinin politikalarına destek verdiğini söylemesi üzerine Twitter’da sanatçıya yönelik linç kampanyası başlatıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Tunceli Üniversitesi'ndeki programına katılan sanatçı Yavuz Bingöl, isminin neden "Yavuz" olduğunu açıkladı. Bingöl, “Adım Yavuz ama Alevi ana babanın çocuğuyum. Anne ve babama sordum 'Niye koydunuz?” diye. Babam 'Bilerek koydum' dedi. Alevi olarak aşağılandığım zaman ilkokul ikinci sınıftaydım. Alevi'nin ne olduğunu bilmiyordum. Anneme sordum. Annem, 'Dünyada iki türlü insan var; bir iyi, iki kötü insanlar. Siz iyi insanlar olacaksınız' dedi. 50-60 yıldır aldatılmıştır. Katliamlara uğratılmıştır. Peki niye buradayım bugün? AK Parti hükümetinin Türkiye'nin kangrenleşmiş sorunlarıyla ilgili çok ciddi çözüm önerileri vardır. Barış sürecinde çok iyi bir yere geldik. Başbakan'ın dediği gibi çok iyi yere geleceğimize inanıyorum” dedi.

Bingöl’ün bu sözleri üzerine Twitter’da Metin Uca, “Bugün Dersim'deki açıklamasına bakınca Alevi açılım oyalamasından tek etkilenen kişinin Yavuz Bingöl olduğunu görüyor buna şaşırmıyorum:)” yazarken Celal Deniz de sanatçıyı “Yavuz Bingöl ne zaman soytarı filminde oynayacak. Keşke Dersim programında Davutoğlu, Bingöl görüntülerini bir yönetmen çekmiş olaydı” diyerek eleştirdi.