26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

İlhan Berk bu yaz Bodrum'da

Yüzüncü yılını kutlayan Türk Sineması’nın edebiyatla ilişkisi, 15 - 21 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek, 21. Altın Koza Film Festivali’nde masaya yatırılacak.

Star Ankara29 Ağustos 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
İlhan Berk bu yaz Bodrum'da
Oturumların konuşmacılarından biri, polisiye edebiyatımıza farklı bir soluk getiren yazar Ahmet Ümit olacak. Ümit, geçmişten günümüze sinemamızın polisiye edebiyatla buluşmalarını analiz edecek. Yazar ve senarist Osman Şahin ise “Türk Sineması Edebiyatımızdan Nasıl Beslendi?” konusunu ele alacak.
 
“Yeni Türk Sineması ile Yeni Türk Edebiyatının İlişkisi”ni ise Hakan Günday anlatacak. Adanalı yazar ve yapımcı Nebil Özgentürk ise “Adana’nın Türk Sinemasındaki Yeri”ni ele alacak. 18 Eylül Perşembe günü, saat 11.00-16.00 arasında Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleşecek etkinlik kapsamında, yazarlar kitaplarını da imzalayacaklar.
 
Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Fransızca bölümünden mezun olduktan sonra 1945-1955 yılları arasında ortaokul ve liselerde Fransızca öğretmenliği yaptı. Dünya şiirinin iki devi Arthur Rimbaud ve Ezra Pound’un şiirlerini Türkçe’ye çevirerek kitaplaştırdı. Türk şiirinin en deneyci şairlerinden biri olan İlhan Berk’ten bahsediyoruz. Berk, aramızdan ayrılışının 6. yılında vefat ettiği yer olan Bodrum’da bir sergiyle anılıyor. Nurol Sanat Galerisi’nde dün açılan sergide ünlü şairin resimleri, şiirleri, fotoğrafları ve özel eşyaları sergileniyor. 2011’den beri her yıl tekrarlanan sergi 31 Ağustos’a kadar görülebilir. Bodrum hep deniz, hep tatilden ibaret değil ya...