16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Büyük Usta Zukerman İstanbul'da

40 yıldan beri klasik müzik dünyasında fenomen olarak kabul edilen, 21 Grammy adaylığı ve 2 Grammy ödüllü dünyanın en önemli keman virtüözlerinden biri Pinchas Zukerman, 8 Aralık 2014 tarihinde Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi'nde sahne alıyor.

24 Kasım 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Büyük Usta Zukerman İstanbul'da
Müzik eleştirmenlerince "Fevkalade tekniği ve sarsılmaz sanatsal standartları ile seyircileri hayrete düşüren bir mucize" olarak tanımlanan Zukerman'ın zengin diskografisi, kendisine 21 Grammy adaylığı ve iki ödülünü getirdi.
 
Konser biletleri Biletix'te satışa sunulan ve daha şimdiden biletlerinin yarısı tükenen Pinchas Zukerman, 1962 yılında Amerika'ya gelerek Juilliard School'da Ivan Galamian ile birlikte okudu. Sanatçı, "Sanatlar Madalyası" ve "Isaac Stern Sanatsal Mükemmellik Ödülü" ile onurlandırıldı ve Rolex Mentor and Protégé Arts Initiative'in müzik dalındaki ilk enstrümancı mentoru olarak atandı.
 
Son on yıl zarfında Pinchas Zukerman, dünyanın en iyi müzik topluluklarına geniş çeşitliliğe sahip orkestra repertuvarının en zorlu eserlerinde eşlik ederek büyük saygı gören bir efsaneye dönüştü. 
 
Zukerman; piyanist Yefim Bronfman ile birlikte Carnegie Hall, Chicago, Boston, Princeton ve Kansas City’yi kapsayan bir resital turuna çıktı ve kendi müzik topluluğu Zukerman Chamber Players 92nd Street Y'nin Distinguished Artists etkinlik serisi kapsamında ve Viyana, Paris, Milan, Napoli, İstanbul, Budapeşte, Varşova ve Eindhoven gibi Avrupa şehirlerinde sahne aldı.
 
Londra'da Kraliyet Filarmoni Orkestrası'nın onur konuğu sıfatıyla sahne aldığı bu müzik topluluğunu hem Çin'i hem de İtalya, İngiltere, İsrail ve İsviçre'yi içine alan kapsamlı bir tura çıkartan sanatçının orkestralar ile birlikte gerçekleştireceği sahne icraatları, New York ve İsrail Filarmoni Orkestraları'nı, Gulbenkian Lizbon Orkestrası'nı, Moskova Virtuosi, Duisburg Filarmoni ve Boston, Seattle, Pacific ile Vancouver Senfoni Orkestraları'nı kapsıyor. 
 
Ottawa Ulusal Sanatlar Merkezi Orkestrası'nın kalibresini ve şöhretini tüm dünyaya yayan ve prestijli Ulusal Sanatlar Merkezi Yaz Müziği Enstitüsü’nü törenle açan sanatçı olarak büyük saygı gören Zukerman, Ulusal Sanatlar Merkezi ve Kraliyet Filarmoni Orkestraları'nın yanı sıra Chicago Senfoni, İsrail Filarmoni ve Pittsburgh Senfoni Orkestraları gibi saygıdeğer müzik toplulukları ile olan, sanatsal ilişkisini uzun zamandır sürdürüyor.
 
Pinchas Zukerman ismi kemancı, viyolacı, orkestra şefi, eğitimci ve oda müzisyeni olarak eşit ölçüde saygı görmektedir. Sanatçı; Kuzey Amerika’da, başka orkestraların yanı sıra, New York ve Rochester Filarmonilerini, Ulusal Senfoni, Florida Orkestrasını ve ayrıca Atlanta, Dallas, Toronto, Milwaukee, Saint Louis, Madison, Oregon, Utah ve Colorado Senfoni Orkestralarını ve uluslararası alanda ise Staatskapelle Berlin'i, Radio France ve Nagoya Filarmoni Orkestralarını yönetti. Zukerman ayrıca 2009 yılı Lyra Operası'nda Sihirli Flüt'e ilk defa opera orkestra şefliği yapmasına tanıklık etti.