25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Festival zülfiyare dokundu

‘Herkes için Adalet’ temalı Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, 4. yılında çağımızın büyük sorununa eğiliyor. Festivaldeki tüm filmler, ülkemizi de etkileyen iltica ve mülteci sorunlarını irdeliyor.

Nil Özer23 Ekim 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Festival zülfiyare dokundu

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin ‘Herkes için adalet’ ana fikriyle başlattığı, akademi ve sinema dünyasını ortak platformda buluşturan Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, 4. yılında mültecilere adalet arıyor. Törende ‘Akademik Ödül’ TÜSİAD Kıdemli Araştırmacısı Prof. Dr. Kemal Kirişçi’ye, ‘Sinema Onur Ödülü’ ise ‘Uçurtmayı Vurmasınlar’ filminin yönetmeni Tunç Başaran’a verilecek. Açılışta James Gray’in çektiği ‘The Immigrant’ın (Göçmen) Türkiye galası da yapılacak.

Türkiye örnek işler yapıyor

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Sözüer, iltica sorununa değindi: “Türkiye’de dünyaya örnek olacak işler yapılıyor. Son 3 yılda 3 milyonu aşkın sığınmacıyı kabul etti. Türkiye şu anda Suriye sınırında yüzbinlerce insana sıcak yemek veren bir ülke. İnsanlık adına gurur duyulacak bir şey.”