2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

Raskolnikov ağır adımlarla turladı Beyoğlu'nu...

Ünlü Rus yazar Dostoyevski'nin eserlerindeki karakterleri canlandıran sanatçılar, Beyoğlu'nda sokak defilesi gerçekleştirdi.

AA17 Nisan 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Raskolnikov ağır adımlarla turladı Beyoğlu'nu...
İstanbul Beyoğlu'nda, ünlü Rus yazar Dostoyevski'nin eserlerindeki karakterleri canlandıran sanatçılar sokak defilesi düzenledi. Türk-Rus Kültür Vakfı öncülüğünde, Rus ve Türk kültür bakanlıklarının desteğiyle düzenlenen "Rus Kültürü Festivali" kapsamında Rus tiyatrocular, Dostoyevski'nin eserlerinde yer alan 24 kahramanı canlandırdı.

St. Petersburg Dostoyevski Müzesi tarafından koordine edilen defilede, Büyük Drama, Avrupa ve Aleksandrinskiy tiyatrolarından sanatçılar, canlandırdıkları kahramanların dönemlerine ait kıyafetlerle podyuma çıktı. Usta yazarın kitaplarındaki "Raskolnikov", "Makar Devuşkin" ve "Prens Mişkin" gibi birçok kahramanın anlatıldığı defilede, Dostoyevski'nin romanlarından alıntılar Rusça ve Türkçe okundu. Dostoyevski'nin eserlerinden bazı kesitlerin de sanatçılar tarafından canlandırıldığı etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte kurulan çadırlarda Rus kültürünü yansıtan süs eşyaları sergilenerek satışa sunuldu. Bu yıl ilk kez düzenlenen Rus Kültürü Festivali kapsamında 21 Nisan'a kadar fotoğraf sergisi, tiyatro gösterisi, edebiyat defilesi, Rus panayırı, sinema günleri ve opera konserleri gibi etkinlikler gerçekleştirilecek.