17 Mayıs 2024 Cuma / 10 Zilkade 1445

2. Los Angeles Türk Film Festivali sürüyor!

BD'nin Los Angeles kentindeki tarihi Mısır Sineması'nda devam eden 2. Los Angeles Türk Film Festivali'nin üçüncü gününde, finalist kısa filmler gösterildi.

AA3 Mart 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
2. Los Angeles Türk Film Festivali sürüyor!

Festival kapsamındaki kısa metrajlı film yarışmasında, festivale başvuran 164 film arasından finale kalan 9 genç sinemacının yapımları, ABD'de yaşayan  Türkler ile Amerikalı sinemaseverlerin beğenisine sunuldu. Her biri geleceğin başarılı Türk yönetmenleri olmaya aday genç sinemacılar, filmlerinin, sinema sektöründe Türk ve Amerikalı seçkin isimlerden oluşan jüri heyeti ve kalabalık bir izleyici topluluğunun önünde beyaz perdede gösterilmesinin anlamlı gururunu yaşadı. Dünya sinema endüstrisinin başkenti konumundaki Hollywood'un göbeğinde filmlerinin gösterimi sırasındaki heyecanları gözlerden kaçmayan genç yönetmenler, kendileri için çok özel anlam taşıyan bu ana dair duygularını e paylaştı.'Tepki' filmiyle yarışan DFA Dijital Film Akademisi mezunu Emrah Örnek, 'Biraz heyecanlıyım şu anda. Filmim, çok büyük bir salonda, çok fazla seyirciye gösterildi ve biraz heyecanlandım gerçekten. Diğer arkadaşlarımın filmlerini çok beğendim, hepsini teker teker tebrik edeceğim. Çok güzel bir duyguydu' dedi. 'Here's Johnny' filmiyle yarışan Hacettepe Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü'nden mezun Tekin Girgin de filmlerinin böyle bir ortamda değerli bir izleyici topluluğu tarafından izlenmesinin mükemmel bir deneyim ve çok heyecan  verici olduğunu söyledi. Girgin, 'Benim için ödülden çok önemli olan, bu ortamda bulunabilmek ve bu arkadaşlarla bir araya gelip tanışabilmek. Özellikle bu festivali düzenleyen tüm arkadaşlara çok teşekür ediyorum, çünkü bu Türk sineması için önemli bir  şey' diye konuştu. 'Mesut' filmiyle festivale katılan Sinematek mezunu Hakan Hücum da 'İnanılmaz bir duyguydu benim için. Büyük perdede ilk defa gördüm kendi filmimi. Çok heyecan verici gerçekten, ayaklarımın titrediğini hissettim' ifadelerini kullandı.  'Bir Kurabiye Masalı' filminin yönetmeni, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema & Televizyon Bölümü mezunu İlkyaz Kocatepe de 'Los Angeles'a gelmiş olmak, böyle bir festivalde ağırlanmış olmak çok güzeldi. Seyircilerin tepkisi de  hoşuma gitti. Yer yer güldüler, ben de zaten filmi yaparken bunu hedeflemiştim'  dedi.'Sonra' filmiyle yarışan Utrech Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu Nazlı Elif Durlu da heyecandan, izleyicinin tepkisinin nasıl olduğunu bile anlayamadığını belirterek, 'Ama diğer filmleri izlemek çok güzeldi, bu kadar zaman beraber vakit geçirdiğimiz insanların filmlerini görmek  çok keyifliydi' dedi.         

         'Böylesine bir ilgiyi beklemiyorduk'

         

'Bir Dilim Hayat' filmiyle festivale katılan İstanbul Bilgi niversitesi Televizyon & Sinema Bölümü öğrencisi Aysel Pınar Necef, Los Angeles'ta bu kadar profesyonelce hazırlanmış bir festivalde bulunmanın harika  bir duygu olduğunu kaydederek, 'Böyle bir ilgiyi beklemiyorduk açıkçası. Salona  gelirken bu kadar yoğun talep olacağını hiç düşünmemiştim. Diğer filmleri ben de  sizinle birlikte izleme şansı buldum ve hepsi bence çok başarılıydı' diye konuştu. 'Buhar' filminin yönetmeni, İstanbul Kültür Üniversitesi İletişim  Tasarımı Yönetmenlik Bölümü'nden mezun Abdurrahman Öner de Hollywood'da, tarihi  Mısır Sineması'nda yarışmanın kendileri için çok mutluluk verici olduğunu  belirterek, festivalin organizasyondan çok memnun kaldıklarını söyledi. Öner, filmine yönelik tepkilerin de çok olumlu olduğunu ifade etti.        

         -'Diğer finalistlerin filmleri de çok güzeldi'-

         

'Upside Down' adlı animasyon filmiyle yarışan Anadolu Üniversitesi  Güzel Sanatlar Fakültesi Animasyon Bölümü 4. sınıf öğrencisi Tuğçe Özdemir de festivalin, beklentilerinin tamamını, hatta daha da üstünü karşıladığını kaydederek, 'Burada olmak çok güzel bir duyguydu. Şu an çok heyecanlıyım, yarın  da (ödül töreninde) muhtemelen çok heyecanlı olacağım' dedi. 'Kadife Çoraplar' filminin yönetmeni Baturay Tavkul da seyircinin  filmlerin gösterimi sırasındaki tepkilerini çok beğendiğini, güzel noktaları  yakalayan bir seyircinin olduğunu söyledi. Tavkul, diğer finalistlerin filmlerini  de çok güzel bulduğunu ifade etti.  'Here's Johnny' filminin Amerikalı oyuncusu Alex Demir de festivalde  çok iyi zaman geçirdiğini belirterek, 'Bazı kısa filmlerden gerçekten çok  etkilendim. Çok yaratıcılardı, iyi çekilmişler ve hikayeler çok orijinal' dedi.