20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

2013 yılı Altın Portakal Film Festivali'nin tarihi öne çekildi

Her yıl geleneksel olarak ekim ayında düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film festivali, yağışlı havalar ve Kurban Bayramı tarihi dikkate alınarak 2013'te erkene alındı.

28 Kasım 2012 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
2013 yılı Altın Portakal Film Festivali'nin tarihi öne çekildi
Buna göre Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilecek 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, 20-27 Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Antalya Kültür Sanat Vakfı Başkan Vekili Dr. Arif Bulut, festival programının oluşturulması için hazırlıkların 50. yıl dolayısı ile 49. festivalin bitiminden hemen sonra başladığını belirtti. 48. ve 49. festivallerde yağmur nedeniyle izleyicilerin festival mekânlarına ulaşmasında ve açık havada gerçekleştirilen programlarda sıkıntılar yaşandığını belirten Bulut; bunları dikkate alarak 50. Festival'in eylül ayı sonunda yapılmasına karar verdiklerini bildirdi. Bulut, Kurban Bayramı tarihinin ekim ayına tekabül etmesinin de söz konusu kararda etkili olduğunu söyledi. Altın Portakal'ın 50. yılını simgeleyen değişik programlara imza atacaklarını bildiren Bulut, festival afişinin yarışma sonucu belirleneceğini ve yarışma koşullarının daha sonra açıklanacağını söyledi.