20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Dizi yapımcısı Namlı'ya hüzünlü veda

Bir çok sevilen dizi filmlerin yapımcısı olan Güner Namlı Ayvalık'ta düzenlenen törenle toprağa verildi.

İHA22 Eylül 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Dizi yapımcısı Namlı'ya hüzünlü veda

Türkiye’nin en ünlü film yapımcılarından ve eski tiyatro oyuncularından Güner Namlı, doğup büyüdüğü Ayvalık'ın Altınova Mahallesinde bulunan Hacı Bayram Veli Camiinde kılınan öğle namazının ardından toprağa verildi. 

  Bugüne kadar televizyon ekranlarının unutulmaz dizi filmleri; Bizimkiler, Şehnaz Tango, Perihan Abla, Tanrı Misafiri, Kızlar Yurdu gibi klasiklerinin yanı sıra, Hasip ile Nasip gibi birçok ünlü sinema ve reklam filmlerinin yapımcılığını üstlenen 76 yaşındaki Güner Namlı, önceki akşam aniden fenalaşarak, Edremit’teki özel bir hastanede tedavi altına alınmasına rağmen hayatını kaybetti.

  Namlı’nın cenazesinde; çok sevdiği eşi Aysel Namlı ile tek evladı olan Ali Namlı’nın yanı sıra; Ünlü sinema sanatçısı Perran Kutman, Yaklaşık 13 yıl ekranlarda yayınlanmasıyla bugüne kadar en uzun süreli yayınlanan dizi olarak bir rekor kıran ‘Bizimkiler’ dizisinin başrol oyuncusu ve dizide ‘Ali’ karakterini canlandıran Atılay Uluışık, yapımcı yönetmen Taner Akvardar, ünlü sinema yönetmeni Zafer Par, Güner Namlı’nın ortağı Umur Bugay, Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği’nin (IPRA-International Public Relations Association) 2014 yılı Dünya Başkanı Dr. Zehra Güngör, Yargıtay Onursal Baş Savcısı Sabih Kanadoğlu, İşadamları Halil Bezmen, Köklen Sabuncugil, Ankara Vali Yardımcısı ve eski Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Küçükköy’ün eski Belediye Başkanı Mesut Ergin, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Asım Sürer, SODEV Genel Sekreteri Mehmet Tüm,  Ayvalık’ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

  Cenazede ünlü yapımcı merhum Güner  Namlı’nın biricik eşi Aysel Namlı’nın bitkin hali dikkatlerden kaçmazken, Namlı’nın cenazesi kılınan öğle namazının ardından gözyaşlarıyla Altınova Kabristanına defnedildi.

  Cenaze törenine İstanbul’dan gelerek katılan ünlü oyuncu Perran Kutman, 49 yıllık yakın dostu olan Güner Namlı’yı kaybetmekten duyduğu üzüntüyü ifade ederek, “Ne yazıkki yakın dostlarım bugün olduğu gibi birer birer bizleri terk ediyorlar. Üzüntüm sonsuz” diye konuştu.

  Türkiye’de en uzun süreli yayınlanan ve yapımcılığını Güner Namlı ile Umur Bugay’ın üstlendiği ‘Bizimkiler’ dizisinin Ali’si; Atılay Uluışık ise, diziye 19 yaşındayken başladığını ve diziyle büyüdüğünü ve bu süreçte dizi filmin yapımcıları Güner  Namlı’dan büyük destek gördüğünü söyledi.

  Cenazede bulunan Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği’nin (IPRA-International Public Relations Association) 2014 yılı Dünya Başkanı Dr. Zehra Güngör ise, Namlı’nın yeğeni olduğunu belirterek, “Benim bugün bu noktalara gelebilmemin en büyük sebebi Güner Namlı idi. O’na çok şey borçluyum” dedi.

  Ayvalık'ta kültür ve sanat alanının yanı sıra eğitime verdiği desteklerle tanınan, ilçede yoksul vatandaşlara gizlice yaptığı ekonomik katkılarla fakir ailelerin 'Aysel Ablası' olarak nitelendirilen, 'Vatandaşın Yeri' adlı halka açık sosyal dükkanın sahibi Aysel Namlı'nın da eşi olan Güner Namlı'nın yaşamını yitirmesi başta Yeşilçam camiası olmak üzere sanat dünyasını üzüntüye boğmuştu.