27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Kısa filmler izleyiciyle buluşuyor

Bu yıl 49’uncusu gerçekleştirilen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde, Ulusal Kısa Film Yarışması’na katılan filmler, ücretsiz olarak gösteriliyor.

7 Ekim 2012 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Kısa filmler izleyiciyle buluşuyor
Antalya Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu’nda gerçekleştirilen gösterimler, amatör sinema tutkunlarının yanı sıra sinemaseverlerin de ilgisini çekiyor. Bu yıl 254 başvuru arasından yarışmaya hak kazanan 21 filmden biri, 49’uncu Altın Portakal’ın en iyi kısa filmi seçilecek.

Festivalin ikinci gününde Süleyman Demirel’in yönettiği “Müphem”, Pelin Kaçar’ın yönettiği “The Other Eye”, Dilek Aydın’ın yönettiği “Ziyaret”, Çetin Baskın’ın yönettiği “Gerayiş”, Burak Koçak”ın Yönettiği “Buğu”, Abdurrahman Öner’in yönettiği “Buhar” ve Serhat Karaaslan’ın yönettiği “Musa” adlı yapımlar izleyiciyle buluştu.

Kısa film gösterimleri yarın da devam edecek. Saat 10.00’da Sertaç Yumun’un yönettiği “Düğün”, İpek Kent’in yönettiği “Veda Makamı”, Hüseyin Karabey’in yönettiği “Hiçbir Karanlık Unutturamaz” ve Nafi Ayvacı”nın yönettiği “Leke” gösterilecek. Saat 12.00’deki gösterimler kapsamında ise Nadim Güç’ün yönettiği “Dört Duvar Saraybosna”, Veysel Cihan Hızar’ın yönettiği “Adem’in Kuyusu” ve Rezan Yeşilbaş’ın yönettiği “Sessiz – Be Deng” adlı kısa filmler yer alacak. Günün saat 15.00’teki son gösterimleri ise Merve İnce’nin yönettiği “Gassal”, Gürcan Keltek’in yönettiği “Fazla Mesai”, Mümin Barış’ın yönettiği “Nasnamayek Heşin” ve Barış Çorak’ın yönettiği “Birlikte” adlı yapımlar.

Ön jürinin değerlendirmesi sonucunda yarışmaya hak kazanan diğer kısa filmlerden Aydın Ketenağ’ın yönettiği “Ağıt”, Anıl Kaya’nın yönettiği “Bir Cevapsız Arama Hayat” ve Eli Kasavi’nin yönettiği “Evren’in Sonu” ise 9 Ekim Salı günü AKM Perge Salonu’nda sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

Kısa film yarışması sonunda birinci gelen kısa filme 10 bin TL para ödülü ve Altın Portakal heykeli verilecek.