20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

BM'de tokat gibi sözler

BMGK toplantısına katılan Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur da, konuşmasında İsrail'in insan hayatına hiç değer vermeden sivillerin yaşadığı evlere saldırarak bazı noktalarda bütün bir aileyi öldürdüğünü söyledi.

22 Temmuz 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
BM'de tokat gibi sözler

Gazze'de hastanelerin bombalandığını ve masum sivillerin hastane koridorlarında hayatını kaybettiğini vurgulayan Mansur, "Uluslararası toplum, sivillerin korunması konusundaki taahhütlerini yerine getirmedi. Uluslararası toplum hukukun uygulanması ve insanlığa karşı sözlerini yerine getirmede başarısız olmuştur" diye konuştu.

İsrail saldırısı sonucu hayatını kaybeden çocukların fotoğrafını salonda gösteren ve öldürülen çocukların isim ve yaşlarını okuyan Mansur, "Bu çocuklar işgalci güç tarafından vahşice öldürüldü. Bu çocukların anneleri, babaları ve umutları vardı. Öldürülen çocuklar sayı değil insan, bir isimleri var. Biz sayı değiliz, insanız" diye konuştu.

"Kimse çocuğunu kalkan yapmaz"

İsrail'in "terörist" ve "çocukların kalkan olarak kullanıldığı" söylemlerine de tepki gösteren Mansur, hiçbir ailenin en değerli varlığını kalkan olarak kullanılmasına izin vermeyeceğini kaydetti.

Mansur, BM Güvenlik Konseyi'nden sorumluluklarını yerine getirerek kalıcı bir ateşkes ve İsrail'in tekrar saldırmasının önüne geçilmesi için gerekeni yapmasını istedi.

İsrail'in BM Daimi Temsilci Yardımcısı David Roet de yaptığı konuşmada Hamas'ı suçlayarak, "İsrail radikal İslamla yapılan savaşın ön cephesinde yer alıyor. Bugün bu tehlikeyle karşı karşıya olmayanlar yarın olacak" dedi.

İsrail saldırılarında öldürülen çocukların "propaganda malzemesi" olarak kullanıldığını da iddia eden Roet, İsrail'in sivil kayıpları önlemek için çalıştığını savundu.