13 Mayıs 2024 Pazartesi / 6 Zilkade 1445

IMF: Türkiye’de büyüme istikrara kavuştu

IMF Türkiye Kıdemli Daimi Temsilcisi Lewis Türkiye’deki büyüme sürecinin istikrara kavuştuğunu söyledi. Lewis “Burada önemli olan büyümenin yurt dışı talebe dayalı olarak büyüme sürecine dönüşmesidir. Bu süreç başladı, bunu net görebiliyoruz” dedi.

22 Ekim 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
IMF: Türkiye’de büyüme istikrara kavuştu

Uluslararası Para Fonu (IMF), yılda iki defa yayımlanan Dünya Ekonomik Görünüm Raporu (WEO) sunumunu İstanbul’da yaptı. Sunum sonrası soruları yanıtlayan IMF Türkiye Daimi Temsilcisi Mark Lewis, Türkiye’deki büyüme sürecinin istikrara kavuştuğunu söyledi.

Türkiye için büyüme tahminlerinin bu yıl için yüzde 3.8, gelecek yıl için ise yüzde 3.5 olduğunu anımsatan Lewis, çeyrek bazında bakılacak olursa 2013’ün ilk yarısının Türkiye’de çok sağlam geçtiğini belirtti. Lewis, “Önümüzdeki çeyreklerde büyüme biraz yavaşlayabilir ama ondan sonra 2014’te tekrar hızlı bir yükselişe geçecek” dedi. Türkiye’nin çok sağlam ve güçlü bir büyüme sürecinden geçtiğine dikkati çeken Lewis, şunları kaydetti: “Burada önemli olan büyümenin yurt içi talebe dayalı olmasından ziyade, yurt dışı talebe dayalı olarak büyüme sürecine dönüştürülmesidir. Bu süreç başladı, bunu çok net görebiliyoruz.”