20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Melih Altınok: Eski bir solcunun iş adamı olması suç mu?

Paralel yapının iş adamı Ethem Sancak'a yönelik sindirme çabaları 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek ve Gazeteci Yazar Melih Altınok'un değerlendirmeleri ile Günün Manşeti'nde konuşuldu.

YİRMİDORTHABER.COM2 Eylül 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Star Gazetesi'ndeki Turgay Ciner haberini hatırlatan Murat Çiçek, paralel yapının sindirmeye çalıştığı iş adamlarından bir tanesinin de Ethem Sancak olduğunu söyledi. 
 
Murat Çiçek sözlerini şöyle sürdürdü:
 
SİNDİRİLMEYE ÇALIŞILANLARDAN BİR DE ETHEM SANCAK
 
Ethem Sancak, TÜMSİAD toplantısında 'Erdoğan sevgim yüzünden paralel yapı beni kafir ilan etti' demişti. Hatırlarsanız 'Pensilvanya'nın internet sitesinde ilginç bir şekilde (ki bir müslümanın diğer bir müslümana bunları söylemesinin dinde hiçbir yeri yok) Ethem Sancak'ı hedef almıştı. Sizin birisine kafir deme ya da onu dinden çıkarma gibi bir hakkınız yok. Eğer isnat ettiğiniz suçun dinde yeri yoksa size dönmesi söz konusu. 
 
Neticede bir tarafın 'Erdoğanfobik' olmasının içe din katılarak farklı bir versiyonu da 'Pensilvanya'dan yürütülüyor.
 
ETHEM SANCAK'IN İŞ ADAMLIĞI ETİK OLARAK MI YOKSA HUKUKİ OLARAK MI SAKINCALI?
 
Dindar kesimlere bu terminoloji ile, dindar olmayan kesimlere ise cemaatin 'buçuk' gazeteleri vasıtası ile seslenildiğini söyleyen Melih Altınok sözlerini şöyle sürdürdü:
 
O gazetelerde tabi dindarlara kullandıkları terminolojiyi kullanmıyorlar ama şöyle birşey söylüyorlar. 'Eski solcu, bugün iş adamı. Büyük ihaleler alıyor' Eski bir solcu olan birinin bugün iş adamlığı yapması suç mu? Etik olarak mı yoksa hukuki olarak mı problem? Siz böyle haberleri hangi dayanaklarla gerekçelendiriyorsunuz? Bir yandan dindarlara böyle bir terminoloji ile şikayet ederek onların hassasiyetlerini manipüle et, diğer taraftan da seküler seçmeni bu yolla etkilemeye çalış. 
 
BU HABERLERE KAYNAK NE?
 
Bu haberlere kaynak ne? Siz bu insanların bu ihalelere girmesinde ya da gazete patronluğu yapmasında hukuki bir sakınca mı buldunuz. Bunu söyleyin!
 
SONRADAN SOLCU OLURSAN SORUN OLMUYOR
 
Daha sonradan solcu olursan sorun olmuyor. Ülkede öyle birşey var ama sol değerleri savunurken daha sonra daha liberal bir noktaya gelmişse -ki Ethem Bey'i tanıyorum. Ethem Bey'in yaklaşımı böyledir. Daha liberal bir noktada duruyor- bu bir problemdir her zaman için.
 
Hele ki muhafazakar bir siyasal iktidarın (adından bağımsız bir şekilde) ideolojisini destekliyorsanız büyük bir hıyanet içerisindesiniz ve bu yüzden yaptığınız herşey şaibeli hale geliyor onlara göre.
 
BU GAZETELERİN OKURLARINA ŞAŞIRIYORUM
 
Fakat seküler kesimlere seslenen bu 'buçuk' gazeteler (Kürtlerin yoğun yaşadığı bölgelerde de satılıyor) cemaatle ilişkisini nasıl açıklayacak acaba? Ben bu gazetelerin bölgedeki okurlarına da şaşırıyorum açıkçası. Çözüm sürecine açıkça tavır aldığını söyleyen bir yapının dümen suyunda yayın yapan bir gazete oraya girememeli bile. Demokratik tepki açısından söylüyorum.
 
ÖLMÜŞ BEDEN ÜZERİNDEİ OPERASYON YAPMAK GİBİ
 
Bu tarz fobik yaklaşımların eski Türkiye'nin argümanları olduğunu ve bunların sürdürülmeye çalışıldığını belirten Murat Çiçek, bunu ölmüş bir beden üzerinde operasyon yapmaya benzeterek, "Ölmüş bir kere. Ruhu bedenden ayrıldı. O eski Türkiye'yi canlandırmaya çalışmayın" dedi.