20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Senaryo ortada kaldı

Paralel yapı operasyonunda sorgulanan Samanyolu TV grubu CEO’su Hidayet Karaca’nın sorgusunda Tek Türkiye dizisindeki “Karanlık kurul” sahnesini kimin yazdığını bilmediklerini dizilerin senaryosunu senaristlerin yazdığını ifade ettikleri de öğrenildi.

19 Aralık 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Senaryo ortada kaldı

Dizi için Gülen’den talimat almadım

Hidayet Karaca, “O sahnenin senaryosu paket halinde geldi, bizde diziye ekledik” diye ifade veren senarist ve yönetmenin aksine ifade vererek, “Senaryoyu dizinin senaristleri hayal dünyalarında kurgulayarak yazdı” dedi. Hidayet Karaca, dizininin bahsedilen bölümünden önce Fetullah Gülen ile yaptığı telefon görüşmesini de inkar edip delil olamayacağını ifade ettiği öğrenildi.

Dinleme yasal değil!

Kendisine yöneltilen bahse konu konuşma ile ilgili olarak, dinlemenin yasal olmadığını ve olsa bile ancak yan delil olabileceğini ifadesinde dile getiren Karaca, ardından böyle bir konuşma yapmadığını kendisinin talimat alacak bir adam olmadığını söylediği öğrenildi. Karaca’ya sorgusunda internete düşen Gülen ile yaptığı telefon konuşması da soruldu. Karaca, Ekrem Dumanlı’nın  bir TV programında söz konusu dizilerin senaryo ve yapımlarında Fetullah Gülen’in kendilerine destek verdiği şeklindeki beyanını ise ret edip Dumanlı’nın kendi fikri olduğunu söylediği öğrenildi.

Karar bugüne kaldı

Operasyonda gözaltına alınan ve aralarında Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca’nın da bulunduğu 12 kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadelerinin ardından tutuklama kalebiyle mahkemeye sevkedildi. 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 11 saat süren ifade işlemi ardından kararın bugün saat 14:00’te açıklanacağı duyuruldu. Şüphelilerin “silahlı terör örgütüne üye olmak”, “cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” ve “iftira” ile suçlandığı belirtildi. Bu arada Hidayet Karaca’nın mahkemede sorgu hakimine ifade vermediği öğrenildi.