19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Son seçim anketinde CHP'ye büyük şok

MAK Danışmalık'ın yaptığı son yerel seçim anketinde sürpriz sonuçlar çıktı.

31 Ekim 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Son seçim anketinde CHP'ye büyük şok
Mart 2014'te yapılacak yerel seçimler öncesi partiler çalışmalarına hız verdi. İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyükşehirlerde adaylar henüz belirlenmezken, kulislerde farklı isimler telaffuz ediliyor.

SEÇİMLERE 5 AY KALDI

Siyasi partiler çalışmalarını sürdürürken, bir taraftan da anket şirketleri tarafından yapılan araştırmaların sonuçlarına odaklandı. Adayların belirlenmesinde önemli etkenlerden biri olan anketler, seçim dönemlerinde gündem belirleyen etkenlerden biri oluyor. MAK Danışmanlık tarafından yerel seçimlere 5 ay kala İstanbul, Ankara ve İzmir'i kapsayan yerel seçim araştırmasından çarpıcı sonuçlar çıktı.

İSTANBUL'DA FARK 11 PUAN

Hiç kuşkusuz ki yerel seçimlerde partiler için en çok önem teşkil eden illerin başında İstanbul geliyor. 2 dönemdir bu ilde ipi göğüsleyen Kadir Topbaş, yeniden aday gösterilmesi halinde kazanmaya en yakın isimlerden biri. MAK Danışmanlık'ın İstanbul seçmenine yönelttiği "Hangi partinin adayına oy vereceksiniz?" sorusuna yanıt verenlerin yüzde 46'sı tercihini Ak Parti'den yana kullandı. İstanbul'da seçimlere Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'le girmek isteyen CHP'ye ise yüzde 35'te kaldı.

ERDOĞAN'DAN İZMİR TAKTİĞİ

CHP'nin kalesi olarak bilinen İzmir'de ise önümüzdeki seçimlerde Ak Parti varını yoğunu ortaya koyacak. Başbakan Erdoğan, dün İzmir'de partisinin verdiği yemekte teşkilatlara bu kenti mutlaka almaları gerektiğinin talimatını verdi. Parti teşkilatına futboldan bir örnek veren Erdoğan "Her zaman söylüyorum. Futbolda iki taktik vardır. Bunlardan birisi alan markajıdır. Bir diğer ifadeyle saha markajı. Bir diğeri de adam adama markajdır. Ben diyorum ki siyasette adam adama markaj yapmamız lazım. Gerek ana kademe, gerek kadın kolları, gerek gençlik kollarımız. Kapı kapı dolaşarak bu hizmetlerimizi anlatmamız lazım" dedi.

İZMİR'DE FARK KAPANDI

İzmir'de AK Parti ile CHP arasındaki fark 2 puana kadar indi. İzmirli seçmenin yüzde 43'ü tercihini AK Parti'den yana kullanırken, CHP'yi destekleyenlerin oranı yüzde 45. MHP'nin yüzde 7 aldığı İzmir'de, BDP yüzde 2'de kaldı.

ANKARA 'AK PARTİ' DEDİ

Ankara'da 4 dönemdir belediye başkanı koltuğunda oturan Melih Gökçek, geçtiğimiz günlerde aday gösterilmesi halinde bir dönem daha belediye başkanlığı yapmak istediğini belirtmişti. Diğer iller gibi adayların netleşmediği Ankara'da AK Parti CHP'ye fark attı. Başkent'te halkın yüzde 48'i AK Parti'nin adayını destekleyeceğini açıklarken, yüzde 27'lik bir kesimde CHP'ye destek vereceğini belirtti.