6 Mayıs 2024 Pazartesi / 28 Sevval 1445

23 Nisan çocukları şehitleri unutmadı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Türkiye’de ilk kez düzenlenen Bağcılar Minikler Güreş Turnuvası’na katılmak için Bosna Hersek, Arnavutluk, Makedonya ve Bulgaristan’dan gelen güreşçiler Bağcılar Belediyesi Şehitler Parkı ve Çanakkale Zaferi Müzesi’ni ziyaret ettiler.

24 Nisan 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
23 Nisan çocukları şehitleri unutmadı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Bağcılar’da da coşkuyla yaşandı. Bağcılar Meydanı’nda da yurt dışından da halk oyunları ekiplerinin katıldığı bir festival düzenlendi. Bağcılar Belediyesi ile Halk Oyunları Merkezi’nin kutlamalar kapsamında ortaklaşa düzenlediği ve Rumeli Balkan Türkleri Derneği’nin katkı sağladığı Minikler Güreş Turnuvası’na Bosna Hersek, Arnavutluk, Makedonya ve Bulgaristan’dan 90 sporcu katıldı. Sporcular Bağcılar Meydanı’ndaki festivalde mini bir gösteri sundular.

SERGİLENEN ESERLERİ YAKINDAN İZLEDİLER

Öğrenciler, daha sonra Bağcılarlıların gurur duyacağı bir eser olarak inşa edilen “Şehitler Parkı ve Çanakkale Zaferi Müzesi’ni ziyaret ettiler. 23 Nisan Çocukları, Çanakkale Müzesi’nde sergilenen orijinal Çanakkale savaş materyalleri, 11 adet realistik silikon heykeli, Nusret Mayın Gemisi iç bölüm uygulamasını, Gelibolu topoğrafyası, dokunmatik Çanakkale Şehitleri ekranı hakkında bilgi aldılar. Öğrenciler orijinal materyaller bölümünde 99 yıl önce savaşta kullanılan bir evrak çantasının iç bölümündeki bir tutam ince örülmüş saçı da yakından incelediler. Kendilerini ağırlayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya teşekkür eden 23 Nisan Çocukları Türkiye’nin misafirperverliği için ayrıca teşekkür ettiler.