26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

24 Kasım Öğretmenler Günü'nü Google unutmadı! En İyi şiirler ve hediye fikirleri!

Bugün 24 Kasım Öğretmenler günü. Bu gün tüm öğrenciler haricinde unutmayan bir kişi de Google oldu! Yapmış olduğu doodle ile öğretmenlerin bu özel gününü andı. Bugüne özel şiirler ve detaylar ise haberimizde olacaktır.

24 Kasım 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
24 Kasım Öğretmenler Günü'nü Google unutmadı! En İyi şiirler ve hediye fikirleri!
 
 
24 Kasım öğretmenler günü bugün yapılan bazı etkinlikler dahilinde kutlanıyor. Öğrenciler ise öğretmenlerine şiirler ve hediyeler hazırladılar ve bugün onlara sundular. Bu günle ilgili en güzel şiirleri ve en güzel hediye fikirlerini stargazete.com olarak sizler için derledik.
 
Bu önemli gün ise unutulmadı ve dünyaca ünlü arama motoru Google tarafından Doodle yapıldı. Firme kitap okuyan karakterler kullandı.
 
İşte o Doodle
 

Bugün Nerelerde Nasıl Kutlanır!
 
Bu gün ülkemiz hail pek çok ülkede kutlanmaktadır. Dünya üzerinde de gün çoğu ülkeler tarafından 5 Ekim günü gerçekleştirilir. Çünkü  5 Ekim günü, 1966 yılında Paris’te gerçekleşen “Öğretmenlerin Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı”’nın sona erip UNESCO temsilcileri ile ILO tarafından “Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi”’ni oybirliği ile kabul edilişinin yıldönümüdür. Bu yüzden UNESCO bu günü tavsiye etmiştir. 
 
Farklı kültürler ise kendi tarih, örf, gelenek dahilinde belli başlı günleri bu güne uygun görmüşlerdir. Örneğin Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Fas, Katar, Libya, Mısır, Suudi Arabistan, Tunus, Umman, Ürdün, Yemen) her yıl 28 Şubat günü kutlanmaktadır. Bu günün tatil olup olmadığı da ülkesine göre değişir.
 
Ülkemizde tatil olmayıp 24 Kasım tarihinde kutlanır. 24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti devletininin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür. Bakanlar Kurulu, Mustafa Kemal Atatürk’e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" ünvanını 11 Kasım 1928’de yaptığı toplantıda vermiş ve bu ünvan, 24 Kasım’da Millet Mektepleri Talimatnamesi'nin yayınlanması ile resmileşmişti.
 
Atatürk'ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılında onun "başöğretmen" oluşunun yıldönümlerinde ülke çapında kutlanmasına karar verildi.  26 Kasım 1992’de Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.
 
Öğretmenin Düşü 
 
Mavi bir ışık yandı gözlerimde
Gökyüzü öyle yakın
Çocuklar doğacak çocuklarım
Ve öyle yağmur ki toprak koklarsın
Ellerim bütün hayvanlar âlemi
Hangi ağacı çalsam açıyor
Uzaylar uslu
Yönlerim yörük
 
Mavi kalemle yordum bu düşü 
Su resimleriyle öğrencilerin
Göğerttik bozkırın sarı defterini
Şu yoncalar yurttaşlık bilgisi
Geçen gün okudum söğütlerin tarihini
Bir çiğdem var onlar kadar yiğit
Şu bey şu eşek şu yaban şu işçi arı
Biz beş sınıfta kaldırdık bütün sınıfları
 
Korkuluklar ektiği kargaları biçsin
Sevginin de kendi planları var
Beş yılları yıldızları dokuz ayları
İlerde yarım kalmış bir okulun duvarı
Duvarcı diyor varım diyorum ben de
Gitsin bütün okumuş filler gülistana
Ben Türküm bu bozkırda çalışmaya geldim.
 
Can YÜCEL 
 
24 Kasım Öğretmenler Günü  
 
A'dan başlar aydınlık,
Bir taş koyar bütün yapılarda temele öğretmen.
Soluğudur düşüncenin buğdaydan yalaza dek
Yeryüzünde ne varsa ondan gelmedir,
Yeryüzü ile el ele öğretmen
 
Göz gözdür o, uzakları görürüz
Ağızdır o, türkü söyleriz haykırırız günlerden.
Ulaşırız erdem üstüne, gelecekler üstüne biz hep
Çizer büyük değirmisini
Uç olur da gergele öğretmen.
 
Hey hey, burası bir dağ köyü, kurda kuşa
 
Bırakılmış göğün kıyısına bırakılmış
83 toprak ev, 83 acı duman,
Çoluğuyla, çocuğuyla 415 karanlık
Kurtulacağız, el ayak kurtulacağız,
Bir okul yapıla, bir gele öğretmen.
 
Bir ışık, bir ışık daha,
Gecelerin içindeki ejderlerle dövüşür
Nice istemeseler de, nice önleseler de,
Uyandırır toplumunu
İyiye, doğruya, güzele öğretmen.
 
Fazıl Hüsnü DAĞLARCA 
 
 
FIRSATLAR VE HEDİYELER
 
HER yıl kutlanan bu önemli gün nedeniyle çeşitli kurum ve kuruluşlar da bu güne özel kampanyalar düzenliyor. Öğretmenlere özel kampanyalar arasında hediye çekleri ve özel krediler de var. Bazı kampanyalar şöyle:
 
- TTNET: 'Kamuluya Her Şey Dahil' kampanyasını tercih edenlere, 50 liralık CarrefourSa hediye çeki sunuyor.
 
- Turkcell Superonline: Turkcell Superonline ve lezzetlihediye.com işbirliğiyle, lezzetlihediye.com'da bulunan Öğretmenler Günü kategorisindeki 30'u aşkın hediyeyi yüzde 30 indirimle satın alınabilecek.
 
- Garanti Bankası: 31 Aralık'a kadar öğretmenlere avantajlı konut kredisi sunuyor.
 
- ING Bank: Öğretmenlere 100 bin TL'ye kadar olan nakit ihtiyaçlarını yüzde 1.09 faiz oranıyla karşılayabilecek imkanlar sunuyor.
 
- ArenaPark: Trend Card sahibi tüm öğretmenlere anında 100 puan hediye ediliyor.
 
- Evgör Mobilya: Yeni evlenecek olan ya da evini yenileyen öğretmenler Evgör mağazalarından yapacakları alışverişlerinde yüzde 20 daha az ödeyecek. 
 
- Beta: 24-25 Kasım tarihlerinde düzenlenecek BETA'nın özel kampanyası kapsamında öğretmenlere özel indirim sunuluyor. Ayrıca Garanti Bankası kredi kartları ile alışveriş yapan müşterilere ise +3 taksit avantajı sunulacak.
 
Öğretmenlere yüzde 50 indirim müjdesi!
 
Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen kampanyaya göre anahat ve YTH biletleri 24-30 Kasım arası öğretmenlere yüzde 50 indirimli olacak.
 
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 24-30 Kasım tarihleri arasında anahat ve YHT'lere bilet alacak öğretmenlere yüzde 50 indirim uygulanacağını bildirdi.
 
Elvan, yazılı açıklamasında, Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kampanya düzenlendiğini belirtti.
 
Söz konusu kampanya ile 24-30 Kasım tarihleri arasında anahat ve YHT'lere bilet alacak öğretmenlere yüzde 50 indirim uygulanacağını ifade eden Elvan, kampanyadan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı veya bakanlık tarafından onaylanmış her derece ve türdeki resmi ve özel okullarda çalışan öğretmenler, yüksek öğrenim kuruluşlarında görev yapan öğretim üyeleri ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup yabancı ülkelerde çalışan tüm öğretmenlerin faydalanabileceğini kaydetti.
 
Bakan Elvan, öğretmenler ve öğretim üyelerinin gişeler, TCDD'nin web sayfası, çağrı merkezi ve acentalar gibi tüm satış kanallarını kullanarak uygulamadan faydalanabileceğini belirterek, "Her ne şart altında olursa olsun fedakarca görev yapan ve ülkenin geleceğinin inşasında kutlu bir görev ifa eden bütün öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum" değerlendirmesinde bulundu.
 
Kişiye Özel Sihirli Kupa İki Fotoğraflı
 
İçerisine sıcak içecek konulduğunda renk değiştirip, üzerindeki gizli fotoğrafı görünür hale getiren Sihirli Kupa Bardak ile, öğretmeninize en ilginç hediyelerden birini hazırlatabilirsiniz. Kişiye özel olarak hazırlanan Sihirli Kupa Bardağı öğretmeninize özel hale getirebilmeniz için öğretmenizin 2 adet en beğendiğiniz fotoğrafını göndermek yeterli. Hem şaşırtıcı, hem kullanışlı, hem de içerisinde gizli bir sürpriz barındıran Sihirli Kupa güzel bir hediye olacaktır.
 
İstiridye İçinde Gerçek İnci Kolye
 
Öğrencilerine pozitif yaklaşmayı bilen, hep daha iyisini nasıl öğretebilirim diye arayışlara giren Öğretmenler hep akılda kalıcı olur. Eğer sizin de öyle güler yüzlü, sevgi dolu bir öğretmeniniz varsa, kalbinizin inci tanesi öğretmeninize öğretmenler gününde hediye edebileceğiniz şahane bir hediyeye bakıyorsunuz şu an! İstiridye İçinde Gerçek İnci Kolye ile, sevgili öğretmeninize eşsiz bir armağan verebilirsiniz. Gerçek inci tanesi ile hazırlanmış olan bu kolye ile, hem öğretmeninizi çok özel hissettirecek, hem de yıllarca boynunda gururla sergileyebileceği bir kolye hediye etmiş olacaksınız!
 
"Canım Öğretmenim" Mesajlı Kişiye Özel Ahşap Duvar Saati
 
Bu öğretmenler gününde kıymetli öğretmeniz için kalıcı ve yıllara meydan okuyan bir hediye mi arıyorsunuz? Öyle ki, siz mezun olduktan yıllar sonra bile bu özel hediyenizin sizi öğretmeninize hatırlatmasını mı istiyorsunuz? Buyurun işte, o kıymetli ve son derece anlamlı hediye önerimize göz atın! "Canım Öğretmenim" Öğretmene Kişiye Özel Mesajlı Ahşap Duvar Saati ile öğretmeninize olan sevginizi sonsuza değin ölümsüzleştirin! Doğal ahşap malzemeden yapılmış olan ve üzerine sizin kendi cümleleriniz ile öğretmeninize iletebileceğiniz mesajları olan bu şık duvar saati en güzel öğretmenler günü hediyelerinden biri!
 
Öğretmenim "Seni Bu Kadar Çok Seviyorum" Duvar Saati
 
Öğretmenler gününde, öğretmeninizin karşısına geçip, kollarınızı da iki yana açıp "Öğretmenim Seni Bu Kadar Çok Seviyorum" demek, öğretmeniniz için hediyelerin en mükemmeli olacaktır! Bunu kesinlikle yapmalısınız! Bu fikir hoşunuza gittiyse, bu hareketin bir de hediyeleşmiş hali var! Öğretmenim "Seni Bu Kadar Çok Seviyorum" Ürünleri ile, Öğretmen Sevgisini hediyeniz üzerine taşıyacaksınız! İster Masa Saati, İster Kupa Bardak, İster Mouse Pad ve isterseniz bu duvar saati ile! Öğretmenler gününde öğretmeninize olan kocaman sevginizi en şık şekilde bu ürünler ile gösterebilirsiniz!