20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

4. Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması’na başvurular bitti

Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz’ın anısına düzenlenen 4. Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması’na başvurular sona erdi.

İHA15 Mayıs 2015 Cuma 07:00 - Güncelleme:
 4. Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması’na başvurular bitti
Bu yıl ölümünün 9. yılında Mersin’de bir kez daha anılacak olan usta yönetmen Atıf Yılmaz anısına Forum Mersin Alışveriş Merkezi’nin, Mersin Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirdiği Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması’nda başvurular tamamlandı. Yarışmaya kurmaca türünden 226 sinemacı 237 eserle katıldı.
 
Oyuncu Deniz Türkali, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Akbulut, Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Erkılıç’tan oluşan ön jürinin değerlendirmesinden geçen filmler, Oyuncu/Yazar Ercan Kesal, Görüntü Yönetmeni/Yönetmen Eyüp Boz, Senarist/Yönetmen Onur Ünlü, Milliyet Gazetesi Sinema Yazarı Nil Kural ve Yapımcı/ Sinema Yazarı Nadir Öperli’nin jürisinde yer aldığı finalde en iyi olabilmek için yarışacak. Ödül almaya hak kazanan filmler, 30 Mayıs 2015 tarihinde Forum Mersin Atıf Yılmaz Meydanı’nda düzenlenecek gala gecesinde açıklanacak.
 
Jüri değerlendirmesinin ardından 4. Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması birincisi 6 bin, ikincisi 3 bin 500 ve üçüncüsü 2 bin 500 TL ödül kazanacak. 16-23 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek facebook oylamasında en fazla beğeniyi alan filmin sahibi ise 2 bin TL değerinde ‘Forum AVM’ler Özel Ödülü’nün sahibi olacak. Ayrıca, kadını en iyi anlatan yönetmen Atıf Yılmaz anısına yapılan yarışmada, kadın şiddetinin sıkça yaşandığı bugünlerde ‘Kadın’ temalı filmler de ‘Forum Mersin AVM Kadın Özel Ödülü’ için yarışacak. Jüri üyelerinin ilk üç için belirlediği eser dışında, teması kadın olan filmler arasından seçilen bir film, 2 bin TL değerinde ‘Forum Mersin AVM Kadın Özel Ödülü’nü kazanacak.