23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

7'nci Erciyes Film Festivali başladı!

ERCİYES Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen '7'nci Erciyes Film Festivali' başladı.

DHA29 Ekim 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
7'nci Erciyes Film Festivali başladı!
Festivalin galası 31 Ekim'de yapılacak. Festivalin bu yılki onur konuğu, ünlü yönetmen ve senarist Osman Sınav olacak.
 
Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin bu yıl 7'ncisini düzenlediği, heyecanla beklenen Erciyes Film Festivali'nin hazırlıkları tamamlandı. 3 gün sürecek festival, İletişim Fakültesi Nurcan Çetinsaya Konferans Salonu'nda düzenlenecek. Festivale, Türk Sineması ve Türk dizi sektörünün en önemli yönetmen, yapımcı ve senaristi Osman Sınav da katılacak. 'Deli Yürek', 'Ekmek Teknesi', 'Kurtlar Vadisi', 'Sakarya-Fırat', 'Kızılelma', 'Pars', 'Pusat', 'Uzun Hikaye' gibi birçok film ve diziye imza atan Osman Sınav'a Erciyes Üniversitesi İletişim fakültesi tarafından ‘Onur Ödülü' verilecek. Belgesel ve kurmaca dallarında ödüllerin sahiplerini bulacağı festivalde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ve Kayserili işadamı Süleyman Çetinsaya'nın destekleriyle 13 bin TL ödülü dağıtılacak. Üniversite öğrencilerinin hazırladığı kısa filmlerin yarıştığı festivalde, belgesel ve kurmaca dalındaki filmler 10 jüri üyesi tarafından değerlendirilecek. Jüri üyeleri her yıl olduğu gibi bu yıl da önemli isimlerden oluşuyor. Belgesel dalının jürisindeki isimler şöyle: Sinema yazarı Burçak Evren, yapımcı Sadık Yalsızuçanlar, belgesel yönetmenleri Kamil Koç, Ertuğrul Karslıoğlu ve Kerime Şenyücel olacak. Kurmaca dalının jüri üyeliğini ise, SETEM Başkanı Mehmet Güleryüz, yönetmen Nazif Tunç ve İsmail Güneş, sinema yazarı İhsan Kabil ve Hasan Ali Yıldırım.
 
Geçen yıl Türkan Şoray'ın onur konuğu olarak katıldığı festivalin bu yılki onur konuğu ünlü yönetmen ve senarist Osman Sınav olacak. Üniversite öğrencilerinin teoride öğrendiklerini pratiğe aktarabilmeleri açısından belgesel film festivallerinin önemine değinen ERÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hamza Çakır, ayrıca bu tür festivallerin gençlere özgüven aşılaması ve sektörün önde gelen duayenleriyle tanışma fırsatı vermesi açısından hayati önem taşıdığını ifade etti. Festivalin 3 gün süreceğini belirten Çakır şöyle devam etti: 
 
"Bu 3 gün süre içerisinde finale kalan filmler gösterilecek, jüri üyesi olarak gelen değerli yönetmenlerle söyleşiler gerçekleştirilecek ve ayrıca Osman Sınav 31 Ekim Cuma günü saat 15.30'da konferans verecek. Aynı gün saat 18.00'de İletişim Fakültesi Nurcan Çetinsaya Konferans Salonunda gerçekleştirilecek ödül törenine ve festival etkinliklerine öğrencilerimiz, tüm medya mensuplarımız ve Kayserili halkın ilgi göstereceğine inanıyorum. Şimdiden herkesi festivale davet ediyorum."
 
Yakın zamanda yaşamına veda eden senarist Ayşe Şasa'nın anısına düzenlenen söyleşi programı yazar-yapımcı Sadık Yalsızuçanlar, sinema yazarları İhsan Kabil ve Hasan Ali Yıldırım katılımıyla gerçekleşecek. Ön elemeden geçen finalist filmler, aynı günün akşamı jüri seçici kurul tarafından değerlendirilecek, finale kalan kurmaca filmlerin toplu gösterimi yapılacak. 30 Ekim Perşembe günü, yapımcı ve yönetmen Nazif Tunç, SETEM Başkanı Mehmet Güleryüz'ün katılımıyla düzenlenecek olan 'Türkiye'de Sinema Eğitiminin Sektörel Boyutu ve İletişim Fakültesi Mezunlarının İstihdamı' isimli panelin ardından 'Belgesel Sinemada Yeni Yönelimler' isimli söyleşi belgesel yönetmeni Ertuğrul Karslıoğlu, TRT yapımcısı Kerime Şenyücel'in katılımıyla gerçekleşecek. Aynı gün yönetmenliğini Osman Sınav'ın yaptığı Uzun Hikaye isimli film gösteriminin ardından, finale kalan belgesel filmlerin toplu gösterimi yapılacak. 31 Ekim Cuma günü ise, finalist belgesel ve kurmaca yönetmenlerin katılımıyla gerçekleşecek olan söyleşilerin ardından saat 15.30'da Yönetmen Osman Sınav'ın katılımıyla 'Beyaz Camdan Beyaz Perdeye Osman Sınav' isimli söyleşiyle devam edecek olan festival, ödül töreni ve kokteyl ile sona erecek. Belgesel, hem de kurmaca dalı için Süleyman Çetinsaya birincilik ödülü 3 bin, ikincilik ödülü 2 bin, üçüncülük ödülü 1000, Facebook beğeni ödülü ise 500 TL olarak belirlendi.