25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Esra'nın hikayesi ayakta alkışlandı

Ömer Faruk Sorak’ın yönettiği ve Berlinli Esra İnal’ın kendini oynadığı 8 Saniye filmi, ayakta alkışlandı. Adeta yıldız yağmuruna uğrayan Kanyon’daki galada, konuklar yorumlarında kadına şiddet vurgusu yaptı.

Nil Özer26 Şubat 2015 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Esra'nın hikayesi ayakta alkışlandı

Ünlü yönetmen Ömer Faruk Sorak’ın yeni filmi ‘8 Saniye’nin galasına adeta yıldız yağdı. Aralarında Cem Yılmaz, Belçim Bilgin Erdoğan, Yılmaz Erdoğan, Mustafa Erdoğan, Mahsun Kırmızıgül, Berrak Tüzünataç, Şebnem Dönmez, Burak Kut, Gökçe Bahadır, Mete Horozoğlu, Kenan Ece, Hatice Aslan, Gupse Ozay, Esra Erol, Şebnem Ferah, Arzu Yanardağ, Didem Erol, Erdal- Güzin Özyağcılar, Cansu Tosun, Güven Kıraç, Funda Arar, Murat Serezli, Betül Arım, Ayşe Tolga, Billur Kalkavan, Jale Arıkan, Murat Başoğlu, Eylem Şenkal, Feridun Düzağaç, Selen Uçer, Orhan Apaydın ve Zafer Algöz gibi isimlerin bulunduğu gala, önceki gece Kanyon Avm’de gerçekleşti. Gösterim sonrası konukların ayakta alkışladığı film, Berlinli gurbetçi kızı Esra İnal’ın hayat hikayesini beyaz perdeye taşıyor. Filmde, aile zoruyla evlilik yapan, çeşitli baskılara maruz kalan ve bu acılarından rüyalara sığınan bir kadının kurtuluş hikayesi anlatılıyor. Filmde Esra İnal kendini oynuyarak bir ilke de imza atıyor.

Bir rüyayla başladı ama gerçek oldu

8 Saniye filmi için filmin yönetmeni, oyuncuları ve bazı konuklar, gösterim sonrasında düşüncelerini basın mensuplarıyla paylaştılar.

-Ömer Faruk Sorak (Yönetmen): 3 yıllık heyecanı paylaşıyoruz. Bir ilke imza atmış olmanın verdiği heyecanla  Alman ortaklarımız da galada bizi yalnız bırakmadı.

-Esra İnal: Bu bir rüyayla başladı aslında ama gerçek oldu. Bana inanan herkese teşekkür ediyorum.

-Fırat Çelik: Çok güzel emek verdik yolu açık olsun.

-Salih Kalyon: Bu rüyayı gören kızın ve diğer kızların annesi ve babası olarak bu aileye sahip olmaya çalıştık.

-Hatice Aslan: Ömer Faruk’la Ferhunde Hanımlar döneminden beri tanışıyoruz. Çok merak ediyordum çok güzel ve önemli bir film olduğunu biliyorum.

-Mete Horozoğlu: Fragmanları çok etkileyiciydi. Umarım gişeside çok iyi olur.

-Mustafa Erdoğan: Çok güzel bir film için provalardan çıktım geldim. Yakında birlikte Ömer Faruk Sorak’la sürpriz bir projemiz olacak.

-Gupse Özay: Harika bir film. Ömer Faruk ve ekibini tebrik ediyorum. Yaza Deliha’nın ikincisi geliyor.

-Berrak Tüzünataç: (Kenan İmirzalıoğlu ve Sinem Kobal sorularına sinirlenince...) Ayıp. Buraya 8 Saniye için geldik. Siz başka haber peşindesiniz!

-Yılmaz Erdoğan: Senaryosunu okudum ve bir sahnesinde oynadım. Son dönemde yaşanan korkunç şeylere sinemadan bir cevap. Filmi bu anlamda önemsiyorum. Ömer Faruk Sorak çok önemli bir yönetmen herkesi tebrik ediyorum.

-Belçim Bilgin: Yapım aşamasında yanlarında oldum. Bir kadının varolma ve bağımsızlığını ortaya koyabilme hikayesi. Umarım Türkiye kadınları karşısında da değer görecektir.

-Cem Yılmaz:  8 Saniye çok ince işçiliği olan bir film. Ömer Faruk Bey’i kutluyorum.