25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Abluka´ya Venedik´ten ödül

Emin Alper'in, dünya prömiyerini 72. Venedik Film Festivali'nin ana yarışma bölümünde yapan 'Abluka' adlı filmi, burada Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü

AA13 Eylül 2015 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Abluka´ya Venedik´ten ödül

72. Venedik Film Festivali'nde, "Altın Aslan"ı Venezuelalı yönetmen Lorenzo Vigas'ın "Desde Alla" filmi kazandı.

İtalya'nın Venedik kentindeki Lido Yarımadası'nın ev sahipliği yaptığı dünyanın en eski sinema festivali, ödül töreniyle sona erdi.

Başkanlığını Meksikalı yönetmen Alfonso Cuoron'un yaptığı, Nuri Bilge Ceylan'ın da yer aldığı festival jürisi, en iyi filmine verilen "Altın Aslan" ödülüne Lorenzo Vigas'ın "Desde Alla" filmini layık gördü.

En iyi yönetmene verilen "Gümüş Aslan" ödülünü, Arjantin'de 1980'li yıllarda insanları kaçırarak, öldüren Puccio ailesinin hikayesini anlatan "El Clan" filminin Arjantinli yönetmeni Pablo Trapero kazandı.

Yönetmenliğini ABD'li yönetmenler Charlie Kaufman ve Duke Johnson'ın yaptığı "Anomalisa"ya Jüri Büyük Ödülü verildi.

- Türk yönetmene jüri özel ödülü

72. Venedik Film Festivali'nde Emin Alper'in yönettiği "Abluka", Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.

"Geleceğin Aslanı" ödülünü ise festivalin genç yönetmenlerinden ABD'li Bady Corbet, "The Childhood of A Leader" filmiyle kazandı.

İtalyan yapımı "Per Amor Vostro"daki rolüyle Valeria Golino, en iyi kadın oyuncu; Fransız yapımı "L'Hermine"deki rolüyle Fabrice Luchini, en iyi erkek oyuncu seçildi.

En iyi genç oyuncuya verilen "Marcello Mastroianni" ödülünü "Beasts of No Nation" filmindeki performansıyla Abraham Attah alırken, en iyi senaryo ödülüne, "L'Hermine" filmiyle Christian Vincent layık görüldü.