26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

AK Parti kurulduğundan beri demokrasi mücadelesi verdi

İstanbul İl Başkanı Babuşçu, partinin 12 yıldır demokrasi mücadelesi verdiğini belirterek “Böyle bir siyasi girişimin içinde olmanın gururunu yaşıyorum” dedi. Genel Başkan Yardımcısı Şentop da ülkenin temel sorunlarına çözüm bulunduğunu söyledi.

Merve Engin15 Ağustos 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
AK Parti kurulduğundan beri demokrasi mücadelesi verdi

AK Parti 12’nci kuruluş yıldönümünü kutluyor. AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, kurulmduklarından beri geçen 12 yılda demokrasi mücadelesi verdiklerini belirterek “Darbecilerin cezaya çarptırıldığı bir Türkiye portresiyle karşı karşıyayız. Böyle bir siyasi girişimin içinde olmanın haklı gururunu yaşıyorum” dedi.

Babuşçu, AK Parti’nin 12’nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir basın toplantısı düzenledi.  Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve çok sayıda partili katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Babuşçu, parti olarak 12 yıl boyunca demokrasi mücadelesi verdiklerini anlattı ve şunları söyledi: “Sadece ekonomi, dış politika, sağlık gibi alanlarda öncülük etmemizin ötesinde verdiğimiz demokrasi mücadelesi bugün ayrı önem arz ediyor.

Hava, su ve toprağa çözüm

Darbecilerin cezaya çarptırıldığı bir Türkiye portresiyle karşı karşıyayız. Böyle bir siyasi girişimin içinde olmanın haklı gururunu yaşıyorum ve nice nice 12 yıllar göreceğimiz günler diliyorum.” Mustafa Şentop ise Batı’nın hep ‘Şarka mahsus’ iki yüzlü, çifte standardı olduğunu ifade ederek “Aynı standardı bugün Mısır’da yaşıyoruz. Mısır’da yaşanan senaryoların benzerini Türkiye’de de yaşatmak isteyenler olduğunu biliyoruz. Türkiye’nin gezi eylemleri sırasında siyasi ve ekonomik istikrarı test edilmiştir ve Türkiye’ye oyunların işlemediği görülmüştür” değerlendirmesinde bulundu. AK Parti iktidarının 2002’den bu yana Türkiye’ye kazandırdıklarını özetleyen Şentop şunları söyledi: “İktidara geldiğimiz ilk yıllarda hava, su ve toprak üçlüsüne çözüm bulduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. Türkiye’yi özellikle de İstanbul’u su sıkıntısından, çöp yığınlarından ve hava kirliliğinden kurtardık. 2002’de göreve geldiğimizde 23,5 milyar dolar olan IMF borcunu tamamen sildik.”

Vitrinden gerçek demokrasiye

AK Parti’nin siyasete yeni bir üslup kazandırdığını belirten Şentop, “Türkiye vitrin demokrasisinden gerçek demokrasiye, milli iradesi güçlü bir işleyişe kavuşmuştur. Milletten aldığı gücü sonuna kadar kullanan bu hükümet vesayetin tasfiye edilmesi gibi büyük cesaret örnekleri sergilemiştir” dedi.