25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Aziz Babuşcu: Cemaat söylemi artık bitmiştir

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu katıldığı televizyon programında “Cemaat söyleminden geriye kalan sadece; saf, temiz ve manevi aidiyet içinde o yapıya hizmet etiğini düşünen kardeşlerimizdir” dedi.

19 Mart 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Aziz Babuşcu: Cemaat söylemi artık bitmiştir
NTV'de yayınlanan programda gündeme ve seçim çalışmalarına dair soruları yanıtlayan Babuşcu, “Ben İstanbul’la ilgili olarak söyleyebilirim ki; bu seçimi 2009 yerel seçimlerinde aldığımız sonucun çok daha ötesinde tamamlayacağız, kesinlikle oyları artıracağız” şeklinde konuştu.

Aziz Babuşcu, içinde bulunulan konjonktür ve kampanya koşullarının kendilerinin de hoşuna gitmediğini ifade ederek şunları söyledi: “Arzu etmediğimiz bir zeminde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eski Türkiye’yi hatırlatan, Eski Türkiye kafalıların ürettiği provokatif hadiselerle karşı karşıyayız. Buradan hareketle 'Türkiye’nin geleceğine dair karamsar mısınız?' derseniz, hayır, asla değilim. 30 Mart; bütün bu komploları, bütün bu provokatif olayları yapanların, eski Türkiye özlemi içinde olanların bir daha eski Türkiye hesabı yapamayacakları bir Yeni Türkiye ortaya çıkaracak. Bu seçim; yerel seçim olmanın çok ötesine taşınmış bir seçim. Biz yerel seçimlerin; adayların projelerini yarıştırdığı, hizmet anlayışlarını ortaya koydukları, hangi siyaset felsefesi ile bunu yapacaklarını seçmenle paylaştıkları, demokratik olgunluk içinde, bir şölen havasında bir seçim olmasını temenni ederiz. Birileri eski Türkiye özlemi içerisinde. Eski Türkiye çok gerilerde kaldı. Türkiye, yeni ufkuna doğru ilerliyor, bunun önüne kimsenin geçmesi mümkün değil. Millet iktidarıyla bütünleşmiş bir vaziyette, Türkiye’nin yeni ufuklara doğru yelken açmasını istiyor. 30 Mart sonrası çok daha mutlu bir Türkiye olacak”.

"TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ HAYSİYET CELLATLIĞI YAPIYOR"

Seçim süreci ve miting meydanlarındaki yüksek tansiyon ile Başbakanın üslubuna yapılan eleştiriler hakkındaki soruyu yanıtlayan Aziz Babuşcu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik saldırıların bir algı çalışması halinde yürütüldüğüne dikkat çekerek, “Sayın Başbakanımız üzerinden, sahayı germe çalışmalarında bir algı oluşturuluyor. Sayın Başbakanımız, mitinglerde, bir üslupla, bir duruşla kendisini ifade ediyor. Neyin karşısında? MHP’nin, CHP’nin, BDP’nin provoke eden, hakaret eden, her gün her meydanda kişinin özelini, ailesini iğdiş eden tutumları karşısında. Kimse bunları sorgulamıyor. Bu partiler dışında bazı STK’lar da var. Geçtiğimiz günlerde Türk Tabipleri Birliği’nin bir açıklaması vardı. Tam bir haysiyet cellatlığı. Sayın Başbakanın açıklamaları ve ruh hali üzerinden bir değerlendirme yapılıyor. Bir tıp insanına asla yakışmayacak tam bir haysiyet cellatlığı. “Emir bekleyen hakaret taburu” gibi yapılmış bir açıklama. Bu operasyonların bir hedefi de Recep Tayyip Erdoğan’sız bir siyaset zemini ortaya çıkarmaktır. Herkes Sayın Başbakan üzerinden bu hedefe ulaşmak için paydaşlık halinde. Sayın Başbakan da bu saldırılar karşısında kendini ifade eden bir tutum belirliyor” ifadelerini kullandı.

"DIŞ GÜÇLER BU OPERASYONUN İÇİNDE"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “Dış güçler iddialarını doğru bulmuyorum ve kabul etmiyorum. 10 yıldır bizi övmüş, yaptığımız işleri göklere çıkarmış çevreler bizi eleştiriyorsa niçin şimdi konu ediliyor? Bu tür söylemler 3. Dünya ülkelerine yakışacak türden söylemlerdir.” sözlerinin sorulması üzerine Babuşcu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bulunduğu, devletin en üst noktasındaki konu itibariyle farklı dengeleri gözetmesi ve bu çerçevede bir değerlendirme yapmasını elbette anlayabilirim. Dış güçler bu operasyonun içinde vardır. Biz bunu Gezi olaylarında çok net olarak gördük. Bugünkü senaryolar içinde de birtakım dış güç merkezlerinin, büyüyen, gelişen ve farklılaşan dış politikası nedeniyle yerli işbirlikçi güçlerle ittifak ettikleri noktasında benim en ufak bir şüphem yok” şeklinde konuştu.

"CEMAAT SÖYLEMİ ARTIK BİTMİŞTİR"

Aziz Babuşcu, “paralel devlet" tartışmaları ile ilgili soruyu ise şöyle yanıtladı: “Biz şu anda bir örgütle karşı karşıyayız. Bu örgütün istihbarat yönü güçlü. Elde ettiği istihbari bilgileri uluslararası güç merkezleriyle paylaştığı açık. Bu yönüyle ulusal güvenliğimizi tehdit eden bir nitelik kazanmıştır. Cemaat söylemi artık bitmiştir. Cemaat söyleminden geriye kalan sadece; saf, temiz ve manevi aidiyet içinde o yapıya hizmet etiğini düşünen kardeşlerimizdir. Onun ötesinde, onların samimiyetleri ve gözyaşı üzerine inşa edilmiş bir örgüt ve başında bulunan bir lider vardır. Somut olarak olay budur.”

"OYLARIMIZI ARTIRACAĞIZ"

Yerel seçimlerdeki başarı kriterlerini açıklayan Babuşcu, “Elbette her seçimde birinci parti olarak çıkmak her partinin birinci hedefidir. Bu bir yerel seçimdir, elbette mukayesesi yerelde alınmış sonuçlarla yapılacaktır. İşin doğası gereği bu böyledir. Bu seçim ortaya konan hava ve oluşturulan iklim yerelin çok ötesine taşmış olarak gözüküyor. Ben İstanbul’la ilgili olarak söyleyebilirim ki; bu seçimi 2009 yerel seçimlerinde aldığımız sonucun çok daha ötesinde tamamlayacağız, kesinlikle oyları artıracağız” şeklinde konuştu.

"KADİR TOPBAŞ'IN KENDİSİYLE ÖZDEŞLEŞEN BİR ÇOK PROJESİ VAR"

“Bu seçimde kimse proje konuşmuyor, kimse bizimle proje yarıştırmıyor” diyen Babuşcu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Birincisi, proje anlamında, Kadir bey ile Mustafa Sarıgül’ü mukayese etmenin hakkaniyetli, doğru olmayacağını düşünüyorum. İkincisi tutarlılıkla ilgili olarak bir mukayesenin yine doğru olmayacağını düşünüyorum. Geçmiş pratikleriyle mukayese ettiğinizde yine doğru olmayacağını düşünüyorum. Kadir Topbaş 10 yıldır görev yapıyor ve yaptığı hizmetlerde kendisiyle özdeşleşen bir çok projeyi hepimiz sayabiliriz. Yeditepe’ye Yedi Tünel, Haliç’e Can Suyu, metrolar gibi. Ama 15 yıldır Şişli’de belediyecilik yapan Sarıgül’le ilgili yaptığı bir tek proje aklınıza geliyor mu?”