25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Sevilay Yükselir 'bedelli askerlik' için Başbakan'dan ricada bulundu

Sabah Gazetesi yazarı gazeteci Sevilay Yükselir, yaklaşık 800 bin insanın asker kaçağı olması ile ilgili Başbakan Erdoğan'a çağrıda bulundu.

Stargazete.com3 Temmuz 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Sevilay Yükselir 'bedelli askerlik' için Başbakan'dan ricada bulundu
Sevilay Yükselir, A Haber canlı yayınında "bedelli askerlik talebi" ile ilgili açıklamalar yaptı. Yükselir, açıklamasında Başbakan Erdoğan'a aileler adına ricada bulundu.
 
"ÇOK BÜYÜK BİR SORUNLA KARŞI KARŞIYAYIZ"
 
"Yaklaşık 800 bin insanın asker kaçağı olduğunu ve bu insanlardan bazılarının kendisine mektup yazdığını belirten Yükselir, konuyla ilgili şunları söyledi: "Gerçekten çok büyük bir sorunla karşı karşıyayız. 800 bin insan kaçak. Bu 800 bini dörtle çarpacağız. Çünkü bunların aileleri var. Yani adam gelmiş 40 yaşına, konfeksiyon atölyesinde çalışıyor. Anlatıyorlar bana hikayelerini. Adamın annesi hasta, eşi var, kirada oturuyor, bunları alıp bu saatten sonra 12 aylığına askere götürmek gerçekten ailelerin çok zor duruma düşmesine sebep olmaktan başka bir şey değil. İnsanlar zor udurumda, perişan durumda. Özellikle bu yoklama kaçağı durumu, GBT isteme. Evinden dışarı çıkamıyor, tatile gidemiyor, izne gidemiyor, uçağa binemiyor. Geçen gün bir tanesini yakalamışlar, bana bir şekilde ulaşmış, Whatsapp'tan yazıyor 'ne olur kurtar beni abla' diye."
 
"SAYIN ERDOĞAN'DAN RİCADA BULUNUYORUM" 
 
"Bu sorunu Milli Savunma Bakanı'nın tekrar gündeme getirmesi lazım. Bunu tekrar kabinenin gündeme alması lazım. Bu sorun çözülmezse gerçekten aile birliği bozulacak olaylar yaşanabilir. Çok samimiyetle söylüyorum. Bunun çözümü nedir bilmiyorum. Parasal olarak, şu kadar para, şu kadar yaş demiyorum. O artık teknik bir meseledir. Onu hükümet oturacak, enine boyuna tartışacak ve masaya bir paket getirecek. Ama yaklaşık üç dört milyon insanı ilgilendiren bir sorunla karşı karşıylayız ve bu sorunu çözmek zorundayız. Sayın Cumhurbaşkanı adalı Tayyip Erdoğan'ın ilk olarak bu soruna el atması lazım. Ben gerçekten kendilerinden o gençler adına, o anneler adına, onlar adına ricacı oluyorum. Hakikaten bu sorunu çözmek için ne gerekiyorsa yapılmalı. Bu büyük bir sorun, bu sorunu çözmemiz lazım."