4 Mayıs 2024 Cumartesi / 26 Sevval 1445

Berlin'de çocuklar büyükelçi Karslıoğlu'nun koltuğuna oturdular!

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında bir grup öğrenciyi makamında kabul etti.

DHA24 Nisan 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Berlin'de çocuklar büyükelçi Karslıoğlu'nun koltuğuna oturdular!
Rosapark Grundschule öğrencisi Esma Ersan, Grundschule auf den Tempelhoffer Feld öğrencisi İrem Karaaslan, Teltow Grundschule öğrencisi Zuhat Şanlı ve Andreas Gymnasium öğrencisi Ilgar Korkmaz, öğretmenleri ve aileleri ile birlikte Büyükelçi Karslıoğlu'nu ziyaret etti. Büyükelçi Karslıoğlu, Büyükelçilik binasında yapılan ziyarette, öğrenci ve ailelerini kapıda karşıladı. Odasında çocuklarla bir süre sohbet eden Karslıoğlu daha sonra onları sırayla koltuğuna oturttu.

Grundschule auf den Tempelhoffer Feld ilkokulu öğrencilerinden İrem Karaaslan, büyükelçilik koltuğuna geçerek, daha önceden hazırladığı metni okudu. Konuşmasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk çocukları için söylediği sözleri tekrarlayarak başlayan İrem, tüm dünya çocukları için barış, sevgi ve kardeşlik dileklerinde bulundu. Çocuklara teşekkür eden Büyükelçi Karslıoğlu, onlara birer hediye verdi. Daha sonra hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.