10 Mayıs 2024 Cuma / 3 Zilkade 1445

Bir tsunami oldu telefonum ne hale geldi!

Sigortadan elektronik cihaz parası almak isteyenlerin yalanları, hayal gücünü zorlayan cinsten. Kumburgaz’da tsunami olduğunu iddia eden de var “Bilgisayarımı virüsler parçaladı” diyen de.

AA /Ankara26 Kasım 2012 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Bir tsunami oldu telefonum ne hale geldi!

Cep telefonu, notebook, LCD TV gibi elektronik cihazlarını sigortalatan kullanıcıların zararın sigortadan karşılanması için öne sürdüğü gerekçeler oldukça gülünç. Telefonunu suya düşüren kullanıcı  Kumburgaz’da tsunami yaşandığını iddia ederken, kaçan gole sinirlenip attığı tespihle televizyon ekranını parçalayan kullanıcı ise “Akşam kapattık sabah açtık böyleydi’’ diyor. Son moda elektronik cihazlar fiyatları nedeniyle arıza ya da hasar durumunda sigorta hizmeti ihtiyacını da beraberinde getirdi. Bu cihazlar için sigorta hizmeti veren Teknokask’ın Genel Müdürü Tayfun Gülgeç, insanların bahane ve gerekçe bulma çabalarından trajikomik hikayelerini paylaştı. Sigortacılıkta suistimal gerçeğinin göz ardı edilemeyeceğini dile getiren Gülgeç, “Gerek bizim hasarlı cihaz üzerinde inceleme yapan teknik elemanları, gerekse sigorta şirketinin eksperleri detaylı incelemelerinde bu teşebbüsleri yüzde 95 oranında önlüyor’’ diye konuştu.

‘Bir sabah uyandık bozulmuş’

Gülgeç, en ilginç suistimal girişimlerini şöyle sıraladı: “Eşine fırlattığı cep telefonunun duvara isabet etmesiyle beşe bölünen cihaz için, ‘elimden düştü’ diyen, maç seyrederken tespihi, kumandayı televizyona atan ancak, ‘akşam kapattık sabah uyandık kıdrılmış’ diyen, simit salonunda lavaboya giderken masada bıraktığı tablet PC’sini geri geldiğinde bulamayanve ‘gaspa uğradım’ diyen, Notebook ekranının kırılmasından virüsü sorumlu tutan, bir ay önce arızalandı ve çalışmıyor denilen cep telefonunda iki gün önceye ait aramalara, mail ve resimlerine rastlanılan kullanıcılar var.’’

ÜTÜ DE TEFLON DEĞİL Mİ

Sigorta şirketine gelen en sıradışı şikayetlerden biri ise ütü ile ilgili. Geçtiğimiz günlerde teflon tabanlı ütü ile biftek pişirilmesi ve ütünün buhar deliklerinin yağdan tıkanması sonucu müracaat eden kadın müşterinin, ‘’Ne fark eder ki tava da teflon, ütünün tabanı da teflon, doğru bilgilendirme yapsaydılar!’’ demesi yetkileri oldukça şaşırttı. Elektronik cihaz sigortası alanında 2004 yılından bu yana hizmet verdiklerini kaydeden Gülgeç, ‘’ Bu hizmeti vermeye başladığımızdan bu yana yaklaşık olarak 1,5 milyon cihaz sigortalandı. Bunların yüzde 70’ini cep telefonu sigortası oluşturuyor’’ ifadelerini kullandı. Gülgeç, Türkiye’de kişilerin sigorta konusuna yeterli ilgi göstermediğini, bireysel anlamda sigortalılık bilincinin yeni yeni gelişmeye başladığını belirtti.