26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Bulgaristan'da Türk Sinema Günleri başladı

4. Bulgaristan'da Türk Sinema Günleri, başkent Sofya'nın Arena Zapad sinema merkezinde galası yapılan 'Seni Seviyorum Adamım' filmiyle başladı.

AA17 Temmuz 2015 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Bulgaristan'da Türk Sinema Günleri başladı

Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliğinin himayesinde, Türkiye Cumhuriyeti Sofya Turizm ve Tanıtma Müşavirliği tarafından gerçekleştirilen etkinlik, Sofyalı sanatseverlerin büyük beğenisini kazandı.

Sofya Turizm ve Tanıtma Müşaviri Cemal Tekkanat, Bulgar medyasının ve halkının büyük ilgiyle karşıladığı etkinliği bir gelenek haline getirmek istediklerini belirtti. Tekkanat, "Ümit ederim bunu gelecek yıllarda daha da başarılı bir hale taşıyacağız ve iki ülke arasında da ortak film çekimleri başlayacak. Asıl amacımız bu" diye konuştu.

Galaya katılan "Seni Seviyorum Adamım" filminin yapımcısı Galip Gültekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türk filmlerinin çok sıcak, ince ve çok duygusal olduğunu düşünüyorum" dedi.

Gültekin, Türk sinemasının son 10 yıldır son derece güzel eserleri hayata geçirdiğini, kendi halkının duygularını, aşkı, küçük hikayelerini anlatan ulusal bir sinemaya dönüştüğünü söyledi. Yükselen bir trendle gelişen Türk sinemasının geleceğini de parlak gördüğünü belirten Gültekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunu gerek televizyon dizilerine, gerekse oyuncuların yetişmelerine bağlayabiliriz. Aynı zamanda Türk sinemasının geçmişten Yeşilçam'dan gelen o naif, ince duyguların bugün hala bizim insanımızda kaldığını ve filmlere yansıdığını görüyoruz. Biz de zaten filmlerimizde geçmişte bir 'Yeşilçam aşk filmi' yapmak istedik. 'Seni Seviyorum Adamım'da o eski dönemin ince, naif, güzel insani ruhunu anlatıyoruz."

Galaya katılan "Seni Seviyorum Adamım" filminin baş erkek oyuncusu Barış Kılıç ise "Bulgar sanatseverlerin sıcak ilgisinden çok etkilendim" diye konuştu. Sofya'yı oynadığı film vesilesiyle ziyaret ediyor olmaktan büyük mutluluk duyduğunu paylaşan Kılıç, burada Türk olmanın ayrıcalığını yaşadığını kaydetti.

18 Temmuz'a dek sürecek 4. Bulgaristan'da Türk Sinema Günleri çerçevesinde "Seni Seviyorum Adamım", "Bahar İsyancıdır", "Uzun Hikaye", "Yunus Emre" ve "Yangın Var" filmleri gösterilecek.