19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Çeçen komutan cinayeti zanlıları suikast hazırlığında yakalandı

İstanbul Zeytinburnu'nda 16 Eylül 2011 günü sokak ortasında öldürülen 3 Çeçen komutan cinayetiyle ilgili 6 kişi gözaltına alındı. Sikast timinin yeni bir suikast hazırlığı yaptığı ileri sürüldü.

BÜNYAMİN DEMİRKAN20 Kasım 2012 Salı 07:00 - Güncelleme:
Çeçen komutan cinayeti zanlıları suikast hazırlığında yakalandı
İstanbul ve Sakarya'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, İstanbul Zeytinburnu'nda 16 Eylül 2011 günü sokak ortasında öldürülen Çeçen komutanlar Berk-Haz Musaevi, Rustam Altemirol ve Zavrbek Amriev ile ilgili olarak 6 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan birinin Atatürk Havalimanı'ndan kaçmaya çalışırken yakalandığı ve suikast timinin yeni bir suikast hazırlığı yaptığı ileri sürüldü. Operasyonlarda 3 adet silaha da el konuldu.
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Zeytinburnu'nda profesyonelce düzenlenen bir suikast sonucu öldürülen 3 Çeçen komutanın faillerini yakalamak için geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Yapılan soruşturmada, Zeytinburnu'nda 3 Çeçen komutanın öldürülmesi eylemine karışan suikast timinin yeni bir suikast için Türkiye'ye girdiği tespit edildi.

SAKARYA VE İSTANBUL'DA EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ
Yeni bir suikast için Türkiye'ye giriş yapan 6 kişilik Çeçen suikast timi tespit edildi. Suikast timinin keskin nişancısı olan bir kişinin de son anda yurt dışına kaçmak için hareket ettiği tespit edildi. Sakarya, Atatürk Havalimanı ve Zeytinburnu'nda düzenlenen eş zamanlı operasyonda 6 suikastçı 3 adet silahla yakalanarak gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda eski Çeçenistan Şeyhülislamı Şemseddin Batukaev'e yönelik suikast girişimi ile ilgili kilit bir ismi olduğunu gündeme getirdiği Gücistan uyruklu Zona da gözaltına alındı. Zona'nın Batukaev'e suikast yapacakken yakalanan Barhram Batumaev'e silah temin ettiği iddia edilmişti.

TÜRKİYE'DE 4 SUİKAST DÜZENLEMİŞLER
Yakalanan çeçen suikast timinin Zeytinburnu'nda öldürdükleri 3 Çeçen komutanın dışında Türkiye'de 1 Çeçen komutanı daha öldürdükleri ileri sürüldü. Gözaltına alınan, 6 Çeçen suikast timi polisteki sorgularının ardından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.