25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

CHP’li İnce’den askere ‘ağır’ darbe tahriki

CHP’lilere ‘Başka kurtarıcı aramayın’ diye seslenen Grup Başkanvekili İnce şöyle devam etti: ‘Askerler gelsin darbe yapsın, bizi de düzlüğe çıkarsın’ yok öyle bir şey. Askerler kendini kurtaramıyor, seni nasıl kurtarsın?”

Cihan23 Aralık 2012 Pazar 07:00 - Güncelleme:
CHP’li İnce’den askere ‘ağır’ darbe tahriki

BOŞUNA BEKLEMEYİN, ASKER DARBEYLE SİZİ KURTARAMAZ, ÇÜNKÜ KENDİNİ KURTARAMIYOR

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce’den askere ağır darbe tahriki. Malatya’da ‘İnönü Aile Mezarlığı’nı ziyaret ettikten sonra CHP Malatya İl Başkanlığı’nca gerçekleştirilen İsmet İnönü’yü anma programına katılan İnce, askerin artık darbe yapıp ülkeyi kurtaramayacağını çünkü kendisini bile kurtaracak durumda olmadığını söyledi.  İsmet İnönü’ye yönelik eleştirilerin temelinde ‘Şimdilik Atatürk’e söz söyleyememenin’ olduğunu ileri süren İnce, ‘’Bunlarda birazcık vefa olsaydı. Günde beş vakit İnönü’ye, Atatürk’e, CHP’ye dua ederlerdi. Bunları ne kadar eğitirseniz eğitin, bunları öğretmen yapın, doktor yapın, avukat yapın, mühendis yapın, bakan yapın, Başbakan yapın, Cumhurbaşkanı yapın, bunların cibiliyetinde cumhuriyet düşmanlığı var’’ diye konuştu.

Bazı yurttaşların içinde bir korku olduğunu ileri süren İnce, şöyle devam etti: ‘’Cumhuriyet bitti, Cumhuriyet’in benzini bitti arıza yaptı, bu iş bitti. Sakın ha, böyle bir şey yok. Bu ülkenin adliyesi, zaptiyesi, tıbbiyesi zapt edilmiştir. Ama merak etmeyin 1919 şartlarından nasıl çıktıysak bundan da öyle çıkacağız. Başka kurtarıcı falan aramayın. ‘Askerler gelsin darbe yapsın bizi de düzlüğe çıkarsın’ yok öyle bir şey. Askerler kendini kurtaramıyor seni nereden kurtarsın. Sen kurtaracaksın, sen.”