19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Emaar ve Arıkan’dan tek katlı lüks villalar

Emaar Türkiye ve Arıkan Yapı, Toskana Vadisi üçüncü faz için güçlerini birleştirdi. 130 milyon dolarlık projede yer alacak olan ‘tek katlı villa’konseptinde fiyatlar 475 bin dolar ile 2.4 milyon dolar arasında değişiyor.

29 Mayıs 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Emaar ve Arıkan’dan tek katlı lüks villalar

Emaar Türkiye, en büyük projelerden biri olan Toskana Vadisi’nin 3. fazında Arıkan Yapı ile işbirliği yaptı. Toplam 700 milyon dolar yatırımla Büyükçekmece’de hayata geçirilen Toskana Vadisi’nde Emaar, ana proje geliştirici ve arazi sahibi olarak yer alıyor. 130 milyon dolarlık 3. faz ile tek katlı villa konseptini geliştiren Arıkan Yapı tarafından Toskana Vadisi’nin diğer fazlarıyla aynı konseptte inşa edilecek. 3. fazında 187 villa bulunacak olan projenin tanıtımı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Emaar Türkiye CEO’su Ozan Balaban “Toskana Vadisi, 2008 yılında satışa çıktı. 174 daireden oluşan ilk fazda, 6 ayda 152 villanın satışını yaptık. Projedeki ilk iki fazı sahipleri-ne teslim ettik, yüzde 90 doluluğa ulaştık” diye konuştu. Çift bahçeli yeni model Balaban, şöyle devam etti: “Arıkan Yapı’nın Park Village projesi de bizim sahibi olduğumuz arsa üzerinde gerçekleştirildi. 2 bin dönümlük arazimizden 360 dönüm yer kaldı. Burada da eylül ayında bir sürprizimiz olacak. Toskana Çarşı’nın da kiralamalarına başlayacağız. Müşterilerden gelen talepleri dinledikten sonra ikinci faz için iki katlı villaları tercih ettik. Şimdi de yeni bir yaklaşımla tek katlı villa yaşamını projemize ekliyoruz.” Arıkan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Habip Arıkan, Toskana Vadisi 3. fazın 8 tipte 187 adet villadan oluştuğunu belirterek, şu bilgileri verdi: “Villalar, 179 metrekareden 694 metrekareye kadar farklı büyüklükte konut, 7 odaya kadar farklı seçeneklerle sunuluyor. Villalar, 475 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Burada çift iç bahçeli bir model denedik. Bu villaların fiyatları 2 milyon 250 bin ile 2 milyon 450 bin dolar arasında değişiyor. 4 etaptan oluşan 3. fazın teslimleri Eylül 2015’te. 40-50 kadar ön talep aldık.” 144 adedi 8 ayda satıldı Habip Arıkan tek katlı yaşam konseptine Pak Village projesi ile başladıklarını belirterek, “Park Village’de yaşam başladı. Bu projede 8 ayda 144 villa satışı yaptık. Park Village projesi, bu yeni konseptin başarısını işaret eden en büyük gösterge oldu. Projenin devamı için Emaar Türkiye ile çalıştık” dedi.

YATIRIM DEVAM EDECEK

ozan Balaban, Emaar’ın Türkiye’de yatırımlara devam edeceğini belirterek, şu bilgileri verdi: “İkinci projemiz Emaar Square Çamlıca’da yer alıyor. Bu projeye adımızı verdik. Çünkü Türkiye’yi evimiz gibi görüyoruz. Emaar Square’de bin konut ve 44 bin metrekare ofis alanı, 5 yıldızlı The Address Otel, meydanlı çarşı, su altı hayvanat bahçesi, Oyun ve eğlence merkezleri bulunuyor. Eylül’de bu projenin içindeki Türkiye’nin en büyük AVM’sinin lansmanını yapacağız. Yeni yatırım arayışlarımız da devam ediyor. Kentsel dönüşüm konusunda eğer bir fırsat çıkarsa değerlendirmek istiyoruz.”