26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Erdoğan: Sorsanız Ermenistan'ın yerini gösteremezler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin çağrıda bulundu. Erdoğan, Ermeni diasporasının hiç alakası olmayan ülkelere gidip kendilerine göre karar çıkarttıklarını belirtti.

29 Ocak 2015 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermeni diasporasının süreci Türkiye ile kavga içerisinde götürmek istediğini belirtti. Masadan sürekli kaçtıklarını belirten Erdoğan, "hiç alakası olmayan ülkere gidip kendilerine göre karar çıkartıyorlar. Sorsanız haritada Ermenistan'ın yerini göstermez fakat parlamentoda Ermenistan ile ilgili karar çıkarıyorlar" dedi. Erdoğan, şunları söyledi:
 
ERMENİ DİASPORASI KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİYOR
 
- Ermeni diasporası hep karıştırmaya devam ediyor, Türkiye'yle bir cebelleşmenin, adeta bir kavganın içerisinde bu süreci sürdürmek istiyor. Birilerinin siparişi üzerine biz Ermeni soykırımını kabul etmek zorunda da değiliz. Diyorum ki, eğer samimiyseniz, gelin bırakalım bunu tarihçilere, belgelerle çalışsınlar, raporlarını bize sunsunlar, sonra siyasiler olarak biz masaya oturalım. 
 
SORSANIZ ERMENİSTAN'IN YERİNİ HARİTADA GÖSTEREMEZLER AMA KARAR ÇIKARTIYORLAR
 
- Bu konuda bizlerin bir suçu varsa, ödememiz gereken bir bedel varsa, biz Türkiye olarak atılması gereken adımları atarız. 1915 tarih olarak ortada, Türkiye Cumhuriyeti devleti ortada, karşı tarafta açılmayan arşivler ortada, bizim açtığımız arşivler ortada. Ama sadece yaptıkları şey, "Türkiye suçlu" demek. 
 
- İsviçre'de de masadan kaçan onlar. Yapmak istedikleri şey sürekli, alakası olmayan ülkelerde kendilerine göre kararlar çıkartmak. Sorsanız Ermenistan nerede, haritada yerini gösteremez. Ama oraların parlementolarından kararlar çıkarttırıyorlar.
 
- Biz samimiyiz. Ama ölçümüz şu: Arşivlerinizi açın. Biz açtık. Varsa üçüncü ülkeler, onlar da arşivlerini açsın. Beraber çalışsın tarihçiler, çıkacak rapora hep beraber saygı duyalım. 
 
 

 

*

*

*

*

*

*