20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Etimesgut 11. Uluslararası Anadolu Günleri Sanat Festivali başladı

100 bin vatadaş, Etimesgut 11. Uluslararası Anadolu Günleri Sanat Festivali'nde buluştu…

31 Ağustos 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Etimesgut 11. Uluslararası Anadolu Günleri Sanat Festivali başladı
Etimesgut Belediyesi’nin 11. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali, geleneksel festival yürüyüşüyle başladı. Piyade Mahallesi Pazar Yeri’nden başlayan geleneksel kortej, Türk Beyleri Kent Meydanı’nda sona erdi. Kortejin en önünde cirit ekibi, ardında mehteran takımı yer alırken, onları katılımcı dernekler ile Türk Cumhuriyetleri ve topluluklarının bayrak ve flamaları izledi. Modacı Abdullah Öztoprak’ın koreografisinde mankenler fayton üzerinde korteje eşlik ettiler. Yürüyüşe Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, eşi İlknur Demirel, MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, sivil toplum kuruluşları, Türk devlet ve topluluk temsilcileri ile her yaştan 10 bini aşkın kişi katıldı.
 
Coşkulu kalabalığa evlerinin balkonlarından binlerce kişi Türk Bayrakları sallayarak destek verdi. Trafikte şofirler de korna çalarak festivale katıldılar. Yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüş boyunca coşku artarak devam etti. Başkan Demirel ve eşi İlknur Demirel, bir süre faytona binerek vatandaşları selamladılar. Yürüyüşün ardından meydanda festivalin açılış kurdelası dualar eşliğinde kesildi. Mehteran takımı ve seğmen ekibinin gösterileriyle renklenen açılışın ardından Başkan Demirel, festival alanında standları gezdi. Demirel, yürüyüşe katılan herkese teşekkür ederek, 7 Eylül tarihine kadar sürecek festivalde Türk dünyası ile Anadolu illerinin kültür ve sanatlarıyla yer alacağını belirtti.
 
ANKARA FESTİVAL İÇİN ADETA ETİMESGUT’A SEL OLUP AKTI…
 
Etimesgut Belediyesi’nin düzenlediği 11. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali, coşkulu başladı. 10 gün sürecek etkinliğin ilk gününde Erzurum ve Türksoy Geceleri düzenlendi. Etkinliklere MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, MHP Ankara milletvekili Özcan Yeniçeri, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile her yaştan 100 binden fazla başkentli katıldı. Erzurum gecesinde bar ekibi ile Ergin Erol ve Grup Dadaşlar sahne aldı. Türk Beyleri Kent Meydanı’nı dolduran 50 bini aşkın izleyici, Erzurum’un yöresel kültürünü daha yakından tanıdı.
 
Erzurum gecesinin ardından sahne alan Azerbaycan Kültür Bakanlığı Halk Dansları Topluluğu gösterileriyle büyük beğeni topladı. Gagavuz Cumhuriyeti’nden gelen ‘Düz-Ava’ devlet şarkı ve dans topluluğu, gösterileriyle adeta nefes kesti. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, yaptığı selamlama konuşmasında, festivalin birlik, beraberlik ve kardeşliğin festivali olduğunu belirterek, herkesin bu festivale sahip çıkması gerektiğini söyledi. Türk Beyleri Kent Meydanı’nda düzenlenen konseri Ankara’nın dörtbir yanından gelen 100 bini aşkın Yıldız Tilbe hayranı izledi. Fanatik Ankaragücü taraftarı olan sanatçıyı binlerce Ankaragücü taraftarı da yalnız bırakmadı.
 
Tilbe’nin sahneye çıkmasıyla meydandaki coşku doruğa tırmandı. Tilbe, eski ve yeni şarkılarından oluşan geniş repertuarıyla başkentlileri müziğe doyurdu. Konser arasında Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ve eşi İlknur Demirel sanatçıya çiçek ve plaket takdim ettiler. Demirel, Ankaragücü taraftarlarından aldığı ‘Yıldız Tilbe 06’ yazılı sarı lacivert Ankaragücü formasını Tilbe’ye hediye etti. Tilbe sahnede Ankaragücü formasını giyerek konserini, üzerinde Ankaragücü formasıyla tamamladı.