24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Evlilik telaşında yeni soru ‘Düğünüm hangi ülkede olmalı?’

Düğün sezonunun yaklaşmasıyla gelin ve damat adaylarının heyecanı da artmaya başladı. Biz de hem bu heyecanı hem de yaklaşan Evlilik Hazırlıkları Fuarı’nı fırsat bildik ve 2016 düğün-dernek trendlerini araştırdık.

Büşra Uğraş23 Ocak 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Evlilik telaşında yeni soru ‘Düğünüm hangi ülkede olmalı?’

Düğün sezonu yaklaşıyor, gelin-damat adaylarını aldı bir telaş! Ne giymeli, ne ikram etmeli, balayına nereye gitmeli, düğünü nerede yapmalı derken oluşan kaos ortamında bir rehber arayanlara müjde! Size yol gösterecek fur başlamak üzere. 29-31 Ocak tarihleri arasında İstanbul Lütfü Kırdar’da kapılarını açmaya hazırlanan, 2016’nın davetiyeden, gelinliğe, nikah şekerinden, balayına tüm trendlerinin görücüye çıkacağı Evlilik Dünyası, Evlilik Hazırlıkları Fuarı’nda ne var ne yok önceden bir göz attık ve 2016’nın trenlerini sıraladık...

Duygusal mesajlar artık dijital

Artık teknoloji çağındayız. Dolayısıyla bazı geleneklerin şeklinde değişimler olmuyor değil. Düğünlerde davetlilere sunulan anı defteri artık çok teknolojik! Yazılı ve fotoğraflı mesajlarla konukların önce otomatik bir kare fotoğrafı çekiliyor. Sonra da özel bir tasarımda mesaj bölümüne dijital kalem kullanarak el yazısı ile mesaj yazılabiliyor. Video Mesaj özelliğiyle de konuklar size mesajları sesli video kaydı şeklinde yapıyor. Güzel hatıralar biriktirebilmek için teknolojinin etinden sütünden faydalanmakta yarar var. Konuklara iki farklı mesaj bırakma alternatifi sunan dijital anı defterlerini Evlilik Fuarı’nda keşfedebilirsiniz.

Otantik bir gece düzenleyin

Gelin adaylarını en çok heyecanlandıran düğün etkinliklerinden biri olan kına gecesini atlamak olmaz. Tüm dünyada hızla yayılan geleneksele dönüş hareketi düğün ritüellerimizi de etkiledi. Kına gecelerinin vazgeçilmezi Osmanlı teması önemini son yıllarda iyiden iyiye arttırdı. 2016 yılında seçilen mekandan giyilen kıyafetlere ve dekordan aksesuara kadar her şey otantik! Eskiden kullanılan Kına tuvaletleri yerini saray sultanlarını andıran özel tasarım kaftanlara bırakıyor. Geçmiş yıllarda hep kırmızı renk odaklı yapılan tasarımların skalası da genişledi. Artık rengarenk özel dikim elbiseler çok moda. Bu yıl özellikle fuşya, altın ve yeşilin öne çıktığını söylemek mümkün. Hamam da yapılan kına geceleri de yeni trendler arasında. Son dönemin kına uygulama tekniklerinde de farklılık olduğunu söylemeliyiz. Bu özel gecenize profesyonel hint kınası uygulayıcıları davet ederek misafirlerinize birbirinden şık kına motifleri hediye edebilirsiniz. Bu yıl Evlilik Fuarı’nda gelinlik ve damatlık firmalarının yanı sıra kına organizatörlerinin de büyük ve sürpriz şovlar sunacakları söyleniyor.

Üç boyutlu çiçek devri başladı

Bu yaz moda dünyasını etkisi altına alan çiçekler evlilik sektöründe de sıkça karşımıza çıkacak gibi görünüyor! Trendleri takip eden bir gelin/damat adayıysanız size tavsiyemiz kendinizi çiçeklere yakın tutun. Gelinlikten davetiyeye, pastadan düğün mekanına, damatlıktan düğün fotoğraflarına, dekorasyondan organizasyon şirketlerine kadar 20’nin üzerinde iş kolunu kapsayan Evlilik Fuar’ında sık sık karşınıza çıkacak olan detay, size bir çok alternatifi de bir arada sunuyor. Bu yıl öne çıkan rengarenk çiçeklerle düğün alanınızı çiçek bahçesine döndürebilir, gelinliğinizi bu motiflerle süsleyebilir, davetlilerinize mis kokulu çiçekler hediye edebilirsiniz. Son yıllarda öne çıkan bir başka detay olan üç boyutlu gelinliklerde de bu motifi rahatlıkla kullanabileceğinizi söylemeden geçemeyeceğiz. Gelin buketlerinde de canlı renklere sahip olan çiçeklerin trend olduğunu belirtmekte de fayda var. Beyaz gelinliğin yanında göze çarpacak rengarenk bir buket hazırlatmaya ne dersiniz?

Şatoda evlenin

Evlilik deyince akla ilk önce düğün geliyor! Nerede, nasıl olamlı, maliyeti ne olacak.... Sorular uzayıp gidiyor. Ancak görünen o ki bu sorulara bir yenisi daha eklenecek. ‘Düğünüm hangi ülkede olmalı?’ 2016 evlilik trendleri arasında en iddialılarından biri yurtdışında konseptli bir düğünle evlenmek. Üstelik bunun için ekstra bir çaba harcamanıza da gerek kalmıyor. Dünyada da gün geçtikçe büyüyen ‘düğün turizmi’ sizi evinizden alıp, düğününüzün bitimine kadar yalnız bırakmıyor. Klasik bir salon ya da otel düğünü istemiyorsanız Avrupa’nın bir şehrinde özel şato, villa veya göl kenarı evlerinden birini kiralayıp hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Düğün turizmi için en çok tercih edilen şehirlerden birinin Roma olduğu söyleniyor.