20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Fatih Terim: İtalya'ya dönebilirim!

Türkiye Futbol Direktörü Terim, FIFA'ya röportaj verdi. Tecrübeli hoca 'Belki Fransa'ya gidemeyiz. Bununla yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Ama geleceğimiz sağlam' dedi

22 Kasım 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Fatih Terim: İtalya'ya dönebilirim!
Hırslı ve pes etmeyen kimliğiyle bilinen Fatih Terim'den ilginç sözler... FİFA'nın Weekly dergisine konuşan 'İmparator' lakaplı hoca, 2016 Avrupa Şampiyonası'na katılma şansımız hakkında umutsuz açıklamalarda bulundu. Terim "Ne olacağını bilemezsiniz. Kalan maçlarımızı kazanmak istiyoruz. Ama Fransa'ya gidemezsek de dünyanın sonu değil. Bununla yaşamayı öğrenmeliyiz. Burada yeni bir milli takım inşa ediyorum. Turnuvalarda final oynayabilecek bir takım. Başarmam için de zaman gerekli" diye konuştu. '
 
Tabii ki hatalar yaptım' 
Terim, liderlik yapmayı sevmeyi belirtirken geride kalan kariyerini şu şekilde anlattı, "Harika günler geçirdim. Zaferler ve başarılar her şeyden ağır basıyor. Hatalar da yaptım. Ama önemli olan bunlardan ders almak. Her zaman dürüst oldum. İnsan olarak da antrenör olarak da..."
 
İtalya'ya dönebilirim 
Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra Çizme'de Fiorentina ve Milan takımlarını çalıştıran Fatih Terim röportajda İtalya'ya dönüş sinyali verdi. Bu ülkeye karşı özel bir bağı olduğunu belirten Terim "İtalya'yı çok seviyorum. Ailem ve çocuklarım ile orada yaşadım. İkinci evim gibi. Belki bir gün yeniden dönebilirim. Kimbilir?" ifadelerini kullandı. Başarılı çalıştırıcı memleketi Adana hakkında da konuştu. Başarılı çalıştırıcı "Adana benim memleketim. Kalbimde özel bir yeri var" dedi.
 
Futbolda çok istikrarsısız
Fatih Terim "Pişman olduğunuz bir hatanız oldu mu?" şeklindeki soruya şu yanıtı verdi: "Hayatta her zaman pişmanlık duyduğunuz bir şeyler olur ama bunlar geride kalmıştır" Fatih Terim "Tutkulu biriyim. Çok fazla tutku belirli yollar açabilir" diye konuştu. Tecrübeli hoca, Türk futbolunun istikrarsız olduğunu kabul etti. Terim "Bunun üzerinde çalışmamız gerek. 80 milyonluk nüfus ve büyük bir potansiyelimiz var. Ama eksiğimiz çok" ifadelerini kullandı.
 
Hakaretlere alışık olmalıyız
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim röportajın bir bölümünde duyguları ve bunun sahaya yansımasıyla ilgili görüşlerini bildirdi. Bu bölüm son milli maça damga vuran kaleci Volkan Demirel ile taraftar arasındaki olayı akıllara getirdi. Terim "Hayatımda hiçbir başarıyı duygularım olmadan kazanmadım. Duygular olmadan güçten yoksun kalırsın ama asıl olan onları kontrol edebilmektir. Taraftar size tezahürat yaparken 30 saniye sonra hakaret edebilir. Hocalar ve futbolcular bu duygualara alışık olmalı" ifadelerini kullandı. Terim küfürü asla savunmadığını ancak futbolun içinde bunun da olduğunu belirtti. Teknik direktör ve futbolcuların bu tip durumlara karşı daha profesyonelce davranmaları gerektiğinin altını çizdi.