24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Tanju Çolak Hakkari gezisinde yaşanan ilginç anları anlattı

Geleceğin Yıldızlar Buluşuyor projesinin kurucusu Tanju Çolak, Ortaya Konuşalım'da Hakkari gezisi sırasında yaşanan sıcak dakikaları anlattı. Molotof ve taş atılma olaylarının nasıl son bulduğuna değinen efsane futbolcu, gençlerle nasıl bütünleştiklerinden bahsetti.

stargazete.com-özel19 Eylül 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Tanju Çolak'ın başını çektiği yeni bir proje ile tüm ulusa seslenmek isteyen futbolun efsane isimleri Ali Gültiken, Hami Mandıralı, Semih Yuvakuran, Hasan Şaş ve Hasan Vezir'in Hakkari'ye gerçekleştirdiği gezi sırasında yaşadıkları olayları 24 TV'de yayınlan Jess Molho'nun sunduğu Ortaya Konuşalım'a anlattı. 
 
Tanju Çolak, izin verilmediği halde zorla dışarı çıktıklarını ve halkın onlara olan tepkisinin hiç de umulduğu gibi olmadığını, gençlerle birebir bütünleşerek sevgi dolu dakikalar geçirdiğini aktardı, aynı zamanda maç yaptıklarını da dile getiren Tanju Çolak, konuyla alakalı şu sözlere imza attı;
 
Hakkari'ye gittik, şehirden içeri girerken, polis tarafından durdurulduk, olaylarla karşılaştık, molotof ve taş atıldığını, dükkanların kepenk kapattığını duyduk. Bizi durdurdu Hakkari polisi sağolsun, misafir ettiler, zarar görmemizi istemediler.
 
Ben, biz topluma malolmuş kişileriz bir şey olmaz geçelim gidelim desem de izin vermediler. 2 saat gibi bir kısa bir süre misafirlik süresince çıkıp devam etmek istedim, meydandaki kişilerle kucaklaşmak istedim.
 
VALİ BENİ GÖRÜNCE ŞOK OLDU
 
Zorla rica ederek panel yapacağımız yere ulaştık. Paneli bitirdikten sonra sokağa çıkıp gençlerle buluşmaya başladık. Arkamızda 100, 150, 200 derken büyük bir kitleyle 500 600 metre yürüdük, Valilik'e gittik, Vali beni görünce şok oldu. Bu şekilde karşısına gitmeme şaşırdı. Çocuklara bu sırada top dağıtığ fotoğraf çekildik, çok keyifli dakikalar geçirdik.
 
Biz bütün bunlar devam ederken bir anda ne molotof olayları kaldı, ne taş atma olayları kaldı, hepsi son bulmuş oldu. Dükkan kepenkleri açıldı, saatler öncesi gergin dakikalar tamamen son buldu, bizim için en büyük mutluluk bu oldu. Biz bu projeye başlarken de amaçladığımız mutluluğa ulaştık ve beklediğimiz oldu.