19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Göçmenlere 100. yıl jesti

Bir asrı geçen Bulgaristan göçüne ışık tutan ‘Kaçış 1950’nin yapımcısı İhsan Taş, “Filmi izleyen her göçmen kendini bulacak” dedi.

29 Ağustos 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Göçmenlere 100. yıl jesti

1950-1970 yılları arasında geçen ve Bulgaristan'dan Türkiye'ye kaçan 3 gencin hayat hikayesini konu alan ‘Kaçış 1950’, adlı film sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Atilla Saral, Zeynep Gülmez, İlker Gürsoy, Burak Kaya, Mehmet Vanlioglu, Aydın Pusa, Efe Kopuz ve Onur Bayraktar'ın yanı sıra birçok başarılı oyuncunun da yer aldığı filmin yapımcılığını Taş Film üstleniyor.

Filmin yapımcısı ve Taş Film'in sahibi İhsan Taş, "Çok zor şartlarda ülkemize göç etmek zorunda kalan göçmen kardeşlerimiz filmi izlerken adeta kendinden bir parça bulacaklar. Çünkü biz gerçek bir hikayeden yola çıkarak yazdık filmimizi. Sevgili Zülkef Yeşilbahçe'nin ‘Ata Topraklarından Ana Vatana Anılar’ adlı kitabından uyarlanan film, Türkiye'de yaşayan milyonlarca göçmenimizin yüreğine su serpecek bir film. Tüm Bulgaristan göçmeni kardeşlerimize armağan olsun" diye konuştu.

Taş Film, Kaçış 1950 filminin bir yandan gerek derneklerin, gerekse de göçmenler tarafından ilgi görmesine sevinirken, diğer yandan da filmin 100. yıla denk gelmesiyle bir ilki de gerçekleştirmiş oldu.