20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Guruldayan Kalpler filminin galası yapıldı

51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ‘Guruldayan Kalpler’ filminin galası yapıldı.

İHA16 Ekim 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Guruldayan Kalpler filminin galası yapıldı
51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj kategorisinde yarışan ‘Guruldayan Kalpler’ filminin galası yapıldı.  
 
Yönetmenliğini Ömer Uğur’a, senaryosu Caner Güler’e ait olan film, Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda ilk kez izleyiciyle buluştu. Filmi, Jüri Başkanı Yılmaz Erdoğan, jüri üyeleri, film oyuncularının yanı sıra, Gülsen Tuncer, Nesrin Cavadzade gibi önemli isimler de izledi.
 
Başrollerini Necip Memili, Algı Eke ve Devin Özgür Çınar’ın paylaştığı ‘Guruldayan Kalpler’, sokaktaki adamın, bir sanat eserine bakış açısını komik bir dille anlatması dikkat çekiyor.
 
Filmin ardından Perge Salonu’nda düzenlenen söyleşide film ekibi izleyicilerin sorularını cevapladı. Yönetmen Ömer Uğur, hazırlık aşamasıyla birlikte filmin yapımının bir yıl sürdüğünü kaydetti.
 
Bir izleyicinin, ‘Hem oynanmışsınız hem oynatmışsınız’ yorumuna Ömer Uğur, “Bizimki küçük bir oyunculuk. Adam bulamadık” söylemi salonda kahkahalara neden oldu. Uğur, filme eleştiri yapılmasını isteyerek, “Eleştiri alırsak, bize katkısı olur. Filme bir iki rütuş daha yapacağız” dedi.
 
Oyunculardan Algı Eke ise rolü için teninin özel yandığını ve izleyicilerin bunu fark etmesine sevindiğini dile getirdi.
 
Filme konu olan Kaos heykelinin yapıldığı atölye kimindi? Şeklindeki soruya Uğur, “Kars’taki ucibik heykeli yapan heykeltıraş Mehmet Aksoy ağabeyin atölyesi. Bir hafta bize atölyesini açtı. Senaryoyu beğendi” dedi.
 
Söyleşi sonrası izleyiciler film ekibi ile hatıra fotoğrafı çektirdi.