3 Mayıs 2024 Cuma / 25 Sevval 1445

Himmetler yahudi senatöre gitmiş!

Aralarında işadamları ve emniyet müdürlerinin de bulunduğu 66 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Paralel Yapı’nın finans kaynaklarına yönelik başlatılan operasyon şok gerçekleri ortaya çıkardı.

Haber Merkezi23 Mayıs 2015 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Himmetler yahudi senatöre gitmiş!

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında 19 ayrı ilde 66 şüpheli hakkında “Fethullahçı Terör Örgütü’ne üye olmak, soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek, özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, gizlemek veya değiştirmek” iddiasıyla gözaltı kararı verildi.

Operasyon, geçen hafta Konya’da tutuklanan Avukat Memduh Oğuz’un bilgisayarındaki inceleme sonrası başlatıldı. Oğuz’un bilgisayarının hard diskinde inceleme yapan polis, paralel yapıya himmet vermek zorunda bırakılan binin üzerinde iş adamının ismine ulaştı. Polisin ulaştığı iş adamları, kendilerinden zorla himmet toplandığını belirterek, şikayetçi oldular. Davaları olan bazı iş adamlarını da himmet karşılığı aklayan Parel Yapı’nın, holding ve şirketleri bu yöntemle adeta haraca bağladığı belirlendi. Örgüt, bu yöntemle milyonlarca lira haksız kazanç sağladı.

MASAK para trafiğini belgeledi

Konya’daki soruşturma, Paralel Yapı’nın ABD’deki yahudi lobisiyle ilişkisini de gözler önüne serdi. İşadamlarından “cemaat okuluna yardım” adı altında toplanan himmet paralarının ABD’li bir Yahudi senatörün seçim çalışmaları için bağışlandığı ortaya çıktı. ABD’de senatörlerin kaynak açıklama zorunluluğu olduğundan Konya-ABD arasındaki para trafiği MASAK tarafından da belgelendi.

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ DE GÖZALTINDA

Operasyon kapsamında, Mevlana Ünversitesi kurucu rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam da gözaltına alındı. Bahattin Adam, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi.